1EUR = 4.8254 RON | Bucureşti 7 º

Companii

Populaţia şi termocentralele vor consuma doar 5% gaze de import în luna octombrie

Populaţia şi termocentralele care livrează agent termic consumatorilor casnici vor utiliza gaze de import în proporţie de 5% în luna octombrie 2013 şi gaze de producţie internă în proporţie de 95%, potrivit datelor Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

29 sep, 2013 | Agerpres

În acelaşi timp, consumatorii noncasnici (industriali) vor utiliza gaze de import în proporţie de 16,8% în coşul de consum, în timp ce resursele autohtone vor reprezenta 83,2%.

În perioada iulie-septembrie, preţul gazelor de import a fost de 405 dolari pe mia de metri cubi. Preţul gazelor de producţie internă a fost 154 de dolari pe mia de metri cubi (48,5 lei pe MWh) pentru consumatorii casnici şi 201 dolari pe mia de metri cubi (63,4 lei pe MWh) pentru consumatorii industriali.

Consumul de gaze estimat pentru luna octombrie este de 9,5 milioane de MWh, în scădere cu 6,8% faţă de consumul de gaze din aceeaşi lună a anului trecut.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, România a importat cu 45,6% mai puţine gaze în primul semestru al anului, faţă de perioada similară din 2012.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO