1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 23 º

News

Porsche a fost dată din nou în judecată, pentru 1,4 mld. euro, în scandalul eşecului preluării VW

Porsche Automobil Holding, care se judecă în procese de 4 miliarde de euro legate de eşecul preluării grupului Volkwagen (VW), a fost dată din nou în judecată în Germania de 25 de fonduri de hedging, pentru despăgubiri de 1,4 miliarde de euro, relatează Bloomberg.

13 mai, 2013 | Mediafax

Reclamanţii, între care se află Viking Global Equities, Glenhill Capital şi Greenlight Capital, cer 1,4 miliarde de euro, a declarat Bernhard Schabel, purtător de cuvânt al tribunalului regional din Stuttgart.

Acţiunile Porsche au scăzut cu 3,7% în urma informaţiilor.

Viking, Glenhill şi Greenlight s-au aflat printre fondurile de hedging care au dat în judecată Porsche la un tribunal din New York, în legătură cu eşecul preluării VW în 2008. La începutul acestui an, fondurile au acceptat să nu mai continue acţiunea la New York, iar Porsche le-a acordat o perioadă de 90 de zile în care să poată deschide o acţiune în justiţia germană.

Noul proces nu amplifică riscul financiar al Porsche legat de litigii, întrucât acţiunea a fost transferată din Statele Unite în Germania, a declarat Frank Biller, analist la LBBW în Stuttgart

Porsche a reuşit să evite majoritatea litigiilor la tribunale federale din Statele Unite.

Investitorii care au dat în judecată Porsche acuză compania că nu au fost informaţi în legătură cu planurile de preluare a grupului VW.

La un tribunal din Braunschweig, Germania, sunt în derulare procese împotriva Porsche în care reclamanţii solicită despăgubiri de peste 4 miliarde de euro.

În decembrie anul trecut, procuratura din Stuttgart i-a acuzat pe fostul director general al Porsche, Wendelin Wiedeking, şi fostul director financiar, Holger Haerter, de manipularea pieţei financiare. Ambii au respins acuzaţiile.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO