Porsche a lansat cea mai puternică versiune a modelului Cayenne

Cu ajutorul sistemului Turbo E-Hybrid, Porsche Cayenne atinge o putere de 739 CP și un cuplu de 950 Nm. Acesta este cel mai puternic SUV din gama Porsche.
Robert Stan - mie, 30 aug. 2023, 07:58
Porsche a lansat cea mai puternică versiune a modelului Cayenne

După lansarea cu succes a noului Cayenne la începutul anului 2023, Porsche completează cea de-a treia generație a SUV-ului său cu un nou model de top. Ca și până acum, cel mai puternic Porsche Cayenne este un hibrid cu încărcare la priză (PHEV), însă cu performanțe mult superioare cunoscutului Turbo S E-Hybrid.

De altfel, conform oficialilor Porsche, noul sistem de propulsie Turbo E-Hybrid este o evoluție a Turbo S E-Hybrid cu câștiguri majore în autonomia electrică și, mai ales, în performanțele dinamice.

„Atât utilizarea de zi cu zi, cât și dinamica de conducere beneficiază în mod deosebit de pe urma schimbărilor. Un motor electric cu o putere de 130 kW (176 CP) completează motorul V8 twin-turbo de 4.0 litri de 441 kW (599 CP). Împreună, cele două unități de putere oferă 544 kW (739 CP) și un cuplu maxim de 950 Nm. Performanța lui Cayenne Turbo E-Hybrid este cel mai ușor de observat în momentul accelerației, atunci când mașina urcă de la 0 la 100 km/h în doar 3,7 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 295 km/h.

În privința autonomiei electrice, noua versiune Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid se laudă cu distanțe mult mai mari grație utilizării unei baterii de 25,9 kWh. Cu ajutorul acesteia mașina poate parcurge strict în modul electric până la 82 de kilometri. Deși bateria de înaltă tensiune este mai mare, timpul de încărcare s-a redus la circa două ore și jumătate prin utilizarea unui încărcător de 11 kW.

Pentru că o creștere de putere trebuia susținută cu o stabilitate crescută, inginerii companiei germane au dotat mașina cu o nouă suspensie pneumatică adaptivă care dispune de o tehnologie cu două camere și două supape. Această tehnologie sporește confortul și siguranța în egală măsură, oferind în același timp un spectru mai larg al setărilor între modurile Comfort și Sport Plus.

Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) este, de asemenea, în dotarea standard a Cayenne Turbo E-Hybrid, în timp ce Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) este disponibilă ca opțiune.

În cazul variantei Cayenne Turbo E-Hybrid Coupé, producătorul oferă și un pachet GT care îi asigură o ținută chiar mai sportivă. Șasiul și sistemele de control, inclusiv suspensia pneumatică, sunt reglate special pentru această variantă. Sistemul de frânare de înaltă performanță Porsche Ceramic Composite (PCCB) este, de asemenea, standard în pachetul GT.

În exterior, pachetul GT iese în evidență printr-o secțiune frontală cu accente negre, extensii tot negre ale aripilor, țevi de eșapament poziționate central și un difuzor spate din fibră de carbon. Plafonul este și el realizat tot din fibră de carbon. Grație îmbunătățirilor Cayenne Turbo E-Hybrid Coupé cu pachet GT sprintează de la 0 la 100 km/h în 3,6 secunde și atinge o viteză maximă de 305 km/h.

Noul Turbo E-Hybrid este al doilea dintre cele trei modele hibride pe care Porsche a programat să le lanseze în 2023. Prețurile modelului încep în Germania de la 176.324 de euro, inclusiv TVA. Versiunea Coupé are un preț de bază de 179.775 de euro, iar adăugarea pachetului GT urcă suma solicitată de producător până la 208.454 de euro.

Citește și:
– Ferrari și Porsche, avantajate de compromisul dintre Comisia Europeană și Germania pe tema e-combustibililor
– Viitorul Porsche include versiuni electrice pentru Macan, 718, Cayenne și un nou SUV

Te-ar mai putea interesa și
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub controlul gigantului energetic rus de stat Gazprom, a anunţat şeful......
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale ...
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...