Porsche anunță performanțele viitorului Taycan Facelift printr-un tur pe Nürburgring

La cinci ani de la debut, Porsche Taycan se pregătește pentru prezentarea într-o versiune modernizată care se anunță mult mai performantă.
Robert Stan - mie, 03 ian. 2024, 22:08
Porsche anunță performanțele viitorului Taycan Facelift printr-un tur pe Nürburgring

Producătorul de mașini sport premium Porsche va lansa în 2024 o versiune modernizată a deja cunoscutului model electric Taycan. Pentru a anunța acest eveniment și a da câteva indicii despre performanțele viitorului vehicul, oficialii mărcii au decis să organizeze o sesiune de teste cu o variantă preserie pe varianta Nordschleife a cunoscutului circuit Nürburgring.

Desfășurat în toamna lui 2023, dar făcut public la începutul lui 2024, testul a relevat o creștere substanțială a performanțelor dinamice. Porsche Taycan Facelift a reușit să parcurgă Nordschleife în 7:07,55 de minute, cu nu mai puțin de 26 de secunde mai rapid decât rezultatul din vara lui 2022 al actualei versiuni Taycan Turbo S cu pachet Performance. Ambele rezultate au fost obținute având la bord același pilot, Lars Kern.

„26 de secunde reprezintă o jumătate de eternitate în motorsport. Timpul de 7:07,55 de minute al lui Lars pe Nordschleife este senzațional și plasează Taycan în aceeași ligă cu hypercarurile electrice. Impresionant este și că, pe parcursul mai multor tururi, Lars a înregistrat aproape același timp”, consideră șeful liniei de modele Taycan, Kevin Giek.

Este demn de menționat că, spre deosebire de viitoarea mașină de serie, modelul care a fost testa pe Nürburgring a fost dotat cu scaune sport și „cușcă” pentru protecția pilotului, așa cum prevede legislația germană în cazul curselor de mașini. În aceste condiții, pe lângă timpul bun obținut, Taycan Facelift s-a dovedit foarte rapid în viraje. Mașina preserie a fost cu 25 km/h mai rapidă la intrarea pe Schwedenkreuz.

Pentru a își susține cu dovezi rezultatul, cei de la Porsche vor da publicității, în martie 2024, o înregistrare video „onboard” cu cel mai rapid tur realizat de Porsche Taycan Facelift.

Merită amintit și că, în august 2022, croatul Martin Kodric, la bordul unui Rimac Nevera de 1.914 CP a încheiat aceeași distanță parcursă acum de Porsche Taycan Facelift în 7:05,298 deminute, stabilind un record pentru vehiculele electrice de serie.

De asemenea, în luna iunie 2022, un Tesla Model S Plaid cu Track Pack a avut nevoie de 7:25,231 de minute pentru a parcurge întregul traseu de 20,832 de kilometri.

Citește și:
– Parada sprinterilor electrici. După Tesla Model S Plaid și Porsche Taycan Turbo S, Rimac Nevera revendică titlul de cel mai rapid vehicul electric de serie din lume – VIDEO
– Porsche Taycan a devenit cel mai rapid vehicul electric de serie pe circuitul Nürburgring Nordschleife – VIDEO

Te-ar mai putea interesa și
Daniel Tudorache, fost primar al Sectorului 1, a primit trei ani şi şase luni de închisoare în „Dosarul diamantelor”
Daniel Tudorache, fost primar al Sectorului 1, a primit trei ani şi şase luni de închisoare în „Dosarul diamantelor”
Fostul primar al Sectorului 1 Daniel Tudorache a fost condamnat miercuri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea......
Doi oficiali importanți ai Rezervei Federale susțin că se apropie moemntul în care dobânda cheie va fi coborâtă în SUA
Doi oficiali importanți ai Rezervei Federale susțin că se apropie moemntul în care dobânda cheie va fi coborâtă în SUA
Mai mulţi oficiali de la Rezerva Federală americană au declarat miercuri că "se apropie" momentul în care dobânzile ...
Ofensivă diplomatică a Turciei în Niger. Ankara vrea acces la bogatele mine de uraniu din această țară
Ofensivă diplomatică a Turciei în Niger. Ankara vrea acces la bogatele mine de uraniu din această țară
O delegaţie turcească, din care au făcut parte inclusiv miniştrii Afacerilor Externe, Apărării şi Energiei, a vizitat ...
Ministrul Energiei anunță că sunt șanse ca centrala de la Iernut să fie finalizată și pornită în decembrie anul acesta. Acum două luni dădea ca sigur începutul lunii decembrie
Ministrul Energiei anunță că sunt șanse ca centrala de la Iernut să fie finalizată și pornită în decembrie anul ...
Proiectul centralei de la Iernut ar putea fi pus în funcţiune în luna decembrie a acestui an, în timp ce Grupul 5 de ...