1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 17 º

Companii

Porsche se ceartă cu Astra Asigurări pe 4 mil. lei. Şoferii şi-ar putea repara maşinile pe banii lor

Într-o sesizare trimisă Astra Asigurări şi Comsiei de Supraveghere a Asigurărilor, Porsche Inter Auto România acuză asigurătorul că are debite de 4 milioane de lei în contul unor lucrări neplătite. Decontarea directă pentru clienţii cu poliţe de la Astra ar putea fi suspendată dacă asigurătorul nu plăteşte restanţele.

 

15 mar, 2012 | Mihai Banita | ECONOMICA.net

O sesizare către asigurător şi CSA trimisă marţi de Porsche Inter Auto România prin intermedul firmei de colectare Urban şi Asociaţii avertiza că azi, 15 martie, ar putea fi deschisă procedura de insolvenţă împotriva Astra pentru recuperarea unui debit de 4 milioane de lei.

La acel moment, Porsche susţinea că din 15 martie posesorii de poliţe Astra vor trebui să plătească din banii lor reparaţiile şi apoi să se îndrepte către asigurător pentru recuperarea debitului.

Porsche Inter Auto face însă precizări şi spune că nu s-a luat încă o decizie „cu privire la restricționarea accesului în service al clienților cu asigurare la Astra Asigurări SA”, spune Dana Cortina, directorul general al companiei, care speră să rezolve conflictul cu Astra pe cale amiabilă.

”Suntem în discuții cu Astra Asigurări SA pentru recuperarea unor creanțe de 4 milioane de lei. Suma creanțelor respective a crescut în ultimele luni, ceea ce ne-a pus în situația de a demara toate acțiunile legale pentru recuperarea lor. Dorim să ajungem la o înțelegere cât mai rapidă, pentru a nu crea dificultăți clienților care sunt asigurați la Astra”, adaugă oficialul Porsche.

Dacă nu se va ajunge la o soluţie, atunci Porsche va repara maşinile clienţilor Astra doar cu banii jos.

”În măsura în care negocierile nu avansează, analizăm posibilitatea suspendării procedurii de decontare directă pentru clienții Astra Asigurări SA, urmând ca ei să-și recupereze costurile de reparații de la societatea de asigurare. Nici un moment nu s-a pus problema să nu-i primim în service pe acești clienți”, spune Dana Cortina.

Contactaţi de ECONOMICA.net, reprezentanţii Astra Asigurări nu au dorit să ofere o poziţie oficială pe aceast subiect.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO