1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

Auto

Porsche se aşteaptă la creşterea profitului de peste 100%, până la 3,1 miliarde de euro, în 2017

Porsche SE, principalul acţionar al grupului german Volkswagen AG, se aşteaptă la o creştere a profitului în 2017, după ce VW a luat măsuri pentru a depăşi scandalul emisiilor (Dieselgate), transmit Bloomberg şi Reuters.

21 mar, 2017 | Agerpres

Porsche a estimat pentru 2017 o creştere a profitului net până la 2,1 - 3,1 miliarde de euro, de la 1,37 miliarde euro anul trecut.

'Grupul VW este într-o situaţie foarte bună. Pentru 2017 obiectivul este să depăşim succesul de anul trecut', a afirmat directorul general al Porsche SE, Hans Dieter Poetsch, care este şi preşedintele grupului Volkswagen, cel mai mare producător auto din lume.

Lichidităţile nete ale Porsche ar urma să se situeze în 2017 la 1 - 1,5 miliarde de euro, de la 1,3 miliarde de euro anul trecut.

Familiile Porsche şi Piëch, moştenitorii inventatorului celebrei 'broscuţe' şi fondatorul Volkswagen, deţin prin intermediul holdingului Porsche SE aproximativ 52,2% din capitalul grupului auto german. Porsche este al doilea mare contributor după Audi la veniturile grupului Volkswagen AG.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO