Porsche se aşteaptă la un profit mai scăzut, pe fondul cheltuielilor mai ridicate cu noile modele şi fabrici

Porsche se aşteaptă la profituri mai reduse în viitor, deoarece subsidiara Volkswagen şi-a majorat cheltuielile cu noile modele şi cu facilităţile de producţie, a afirmat directorul general al companiei, Oliver Blume, transmite Reuters, citată de Agerpres.
Economica.net - mar, 09 feb. 2016, 18:04
Porsche se aşteaptă la un profit mai scăzut, pe fondul cheltuielilor mai ridicate cu noile modele şi fabrici

Compania va investi aproximativ un miliard de euro (1,1 miliarde de dolari) şi va crea peste 1.000 de noi locuri de muncă la fabrica sa din Zuffenhausen pentru producerea modelului ‘Mission E’, unul dintre cele mai performante vehicule electrice pe plan global.

Porsche intenţionează să lanseze noi modele pentru a stimula viitoarea creştere a companiei ‘şi prin urmare este clar că nu vom mai înregistra rezultate extraordinare’, le-a declarat jurnaliştilor Oliver Blume.

Producătorul auto Porsche este al doilea mare contributor la profitul grupului Volkswagen (VW), iar anul trecut vânzările au depăşit pentru prima dată 200.000 de unităţi, pe fondul succesului înregistrat de noul SUV compact Macan.

‘Porsche a înregistrat anul trecut rezultate bune’, a dat asigurări Blume.

Rezultatele anuale vor fi publicate în 11 martie. În 2014, profitul operaţional a urcat cu 16%, la 2,72 miliarde de euro, pe fondul majorării vânzărilor cu 20%, la nivelul record de 187.000 unităţi.

Recent, angajaţii Porsche au acceptat concesii în valoare de câteva sute de milioane de euro pentru a asigura producţia modelului sport electric la cea mai mare fabrică a companiei, din Zuffenhausen.

Măsurile de reducere a costurilor convenite de angajaţi şi conducerea de la Zuffenhausen prevăd majorarea săptămânii de lucru de la 34 la 35 de ore şi renunţarea la o parte din majorarea salarială prevăzută pentru perioada 2016 – 2025, a anunţat recent presa germană.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că, în perioada 2005 – 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 500.000 în SUA) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Te-ar mai putea interesa și
Şeful BVB: Prin programul „Made in România” încercăm să ajutăm antreprenorii să crească şi să vadă toate soluţiile pe care le au pe masă
Şeful BVB: Prin programul „Made in România” încercăm să ajutăm antreprenorii să crească şi să vadă ...
Programul ''Made în România'' are o importanţă foarte mare în strategia Bursei de Valori Bucureşti şi, prin acesta, încercăm să ajutăm antreprenorii să crească şi să vadă toate......
Iohannis: Nu voi avansa recrutarea obligatorie. Trebuie mai multă atractivitate pentru cariera militară
Iohannis: Nu voi avansa recrutarea obligatorie. Trebuie mai multă atractivitate pentru cariera militară
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că nu va avansa recrutarea militară obligatorie şi a subliniat că pentru ...
Astra TransCarpatic a cumpărat tren nou de la producătorul chinez CRRC Sifang
Astra TransCarpatic a cumpărat tren nou de la producătorul chinez CRRC Sifang
Operatorul de transport feroviar de călători Astra TransCarpatic a achiziționat un tren nou de la compania chineză CRRC ...
Isărescu, despre tezaurul României din Rusia: Avem o creanță validă, eligibilă și total legală asupra Federației Ruse, moștenitoarea vechiului URSS
Isărescu, despre tezaurul României din Rusia: Avem o creanță validă, eligibilă și total legală asupra Federației ...
Declarația guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, se referă strict la tezaurul României transportat în timpul celui de-al ...