Porsche speră să revină pe profit în 2016, după ce anul trecut a raportat pierderi de 273 milioane euro

Porsche, acţionarul majoritar al Volkswagen, speră să revină pe profit anul acesta, după ce scandalul emisiilor a provocat companiei pierderi de 273 milioane de euro (310,7 milioane de dolari) în 2015, transmit DPA şi Reuters.
Economica.net - vin, 29 apr. 2016, 11:39
Porsche speră să revină pe profit în 2016, după ce anul trecut a raportat pierderi de 273 milioane euro

Porsche se aşteaptă în acest an la un profit net de 1,4 miliarde de euro (1,59 miliarde de dolari) – 2,4 miliarde de euro, a anunţat vineri producătorul de automobile sportive.

Câştigurile vor veni în urma progreselor înregistrate de Porsche şi a îmbunătăţirii activităţii Volkswagen, a afirmat directorul general Hans Dieter Poetsch, preşedintele board-ului de supervizare al companiei germane. Acesta a dat asigurări că relaţiile dintre Porsche şi Volkswagen nu sunt afectate de scandalul emisiilor. Anul trecut, Volkswagen a înregistrat o pierdere netă de 1,58 miliarde de euro, chiar dacă a vândut 10 milioane de vehicule iar cifra sa de afaceri a crescut cu 5,4% până la 213 miliarde de euro.

Pierderile Porsche au fost determinate de scăderea valorii acţiunilor deţinute la VW, care a anunţat joi provizioane de 7,8 miliarde de euro pentru a acoperi costurile operaţiunilor de răscumpărare a automobilelor diesel cu motoare echipate cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare.

În 2015, profitul operaţional al Porsche a urcat la 3,4 miliarde de euro (3,78 miliarde de dolari), în timp ce veniturile au crescut cu 25%, la 21,5 miliarde de euro.

După Audi, Porsche este al doilea mare contributor la profitul grupului Volkswagen (VW), iar anul trecut vânzările au depăşit pentru prima dată 200.000 de unităţi, pe fondul succesului înregistrat de noul SUV compact Macan. Restilizarea gamei de maşini sport 911 şi cererea solidă pentru SUV-uri vor ajuta Porsche să-şi îndeplinească, în acest an, obiectivul de a înregistra o marjă operaţională de 15%, faţă de 16% în 2015, a estimat recent grupul german.

Expunerea Porsche la scandalul emisiilor este relativ redusă. În SUA, compania va rechema la service aproximativ 13.000 de SUV-uri Cayenne, echipat cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Motorul este dezvoltat de Audi.

Oliver Blume anunţa luna trecută că Porsche va investi aproximativ un miliard de euro (1,1 miliarde de dolari) şi va crea peste 1.000 de noi locuri de muncă la cea mai mare fabrică a companiei, din Zuffenhausen, pentru producerea modelului ‘Mission E’, unul dintre cele mai performante vehicule electrice pe plan global.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că, în perioada 2005 – 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 500.000 în SUA) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...