Portland Trust finalizează anul viitor ultima clădire din Oregon Park, după investiţii totale de 140 de milioane de euro

Dezvoltatorul Portland Trust, prezent pe piaţa din Bucureşti de 20 de ani, începe lucrările la ultima clădire din proiectul de birouri Oregon Park, din apropierea staţiei de metrou Aurel Vlaicu. Investiţia în cea de-a treia clădire se ridică la aproape 50 de milioane de euro. 
Andrada Ghira - joi, 14 sept. 2017, 12:35
Portland Trust finalizează anul viitor ultima clădire din Oregon Park, după investiţii totale de 140 de milioane de euro

Lucrările de construcţie la cea de-a treia clădire din proeictul Oregon Park vor fi demarate luna viitoare şi va fi livrată la sfârşitul lui 2018. Cu o suprafaţă netă închiriabilă de 25.000 de mp, clădirea C va avea şase etaje şi va fi construită în oglindă faţă de clădirea B. 

Suprafaţa totală a Oregon Park va ajunge la 70.000 de mp după finalizarea ultimei clădiri, ce necesită o investiţie de 50 de milioane de euro. 

„Investiţia în proeict este în jur de 140 de milioane de euro, iar pentru ultima clădire vorbim de o investiţie de circa 50 de milioane de euro”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Robert Neale, managing director Portland Trust. 

Portland Trust a investit alături de partenerul Ares Management circa 400 de milioane de euro, cu tot cu investiţia Oregon Park, şi a dezvoltat peste 306.000 de mp de spaţii de birouri. 

Clădirile construite de companie pe piaţa locală, Bucharest Business Park, Floreasca Park, Opera Center I şi II, Floreasca 169A, au fost vândute la scurt timp după finalizare. 

Întrebat când se aşteaptă să vândă şi proiectul Oregon Park, Neale spune că nu au stabilit un target. 

„Dacă piaţa este potrivită şi cladirea s-a stabilizat la un grad de închiriere de 95%, atunci ar fii condiţii pentru a ne putea gândi la vânzare”, spune Neale. În prezent, complexul are un grad de închiriere de peste 80% şi se poartă discuţii cu noi chiriaşi. 

Compania a fost abordată de fonduri investiţionale din Germania pentru a cumpăra proeictul, însă Neale spune că nu sunt pregătiţi pentru un exit. Ultimul proiect vândut, Floreasca Park, a intrat în portofoliul fondului german de investiţii GLL Real Estate Partners. 

De ce nu face Portland birouri în provincie

Portland Trust se va concentra pe construcţia de clădiri de birouri în Bucureşti, şi nu se uită la oraşele din provincie unde mai mulţi dezvoltatori construiesc noi birouri pentru multinaţionalele care îşi deschid, după Bucureşti, un nou sediu. 

„Am fost la Sinaia, odată, dar nu pentru afaceri imobiliare”, glumeşte Neale atunci când este întrebat de ce nu se aventurează în provincie. „Este vorba de managementul timpului. Portland Trust e o companie mică, suntem prezenţi în trei ţări, şi dacă ar fi să facem un proiect la Cluj sau la Timişoara, ne-ar lua foarte mult timp să ajungem acolo, din moment ce noi avem biroul central la Praga. Este o combinaţie de a nu avea suficient timp şi resurse pentru a realiza aceste proiecte dislocate la ore multe distanţe. În al doilea rând, parterul nostru se concentrează doar pe capitale, şi nu are încredere că ar putea face un exit din oraşele secundare”, mai spune Robert Neale. 

Următorul proiect din Bucureşti al companiei este cel care va fi dezvoltat pe terenul fostei fabrici Griviţa, din zona bulevardului Exoziţiei. Portland Trust a intrat în parteneriat cu proprietarii terenului, unde va construi trei clădiri de birouri de înălţimi diferite. Tot pe terenul fostei Griviţa dezvoltatorul Globe Trade Center (GTC) va construi tot un proeict de birori, iar Impact vine cu blocuri de apartamente.  

„Sperăm să începem lucrările de construcţie anul acesta. Proiectul va fi finalizat la mijlocul lui 2019”, mai spune Neale, care este şi proprietarul Portland Trust. Compania are un parteneriat pe termen lung cu Ares Management LP, fond de investiţii alternative, cu active de peste 100 de miliarde de dolari în administare. 

Te-ar mai putea interesa și
Primăria Municipiului București va organiza patru proceduri de atribuire pentru 3.780 de autorizaţii de taxi
Primăria Municipiului București va organiza patru proceduri de atribuire pentru 3.780 de autorizaţii de taxi
Primăria Capitalei va declanşa patru proceduri succesive de atribuire, la intervale de câte patru luni, pentru un număr total de 3.780 de autorizaţii de taxi, conform unei hotărâri aprobate......
Cum calculează Netflix prețul și câți bani cere în fiecare țară: de la 21,48 de dolari/lună în Elveția, la doar 2,82 de dolari în Pakistan
Cum calculează Netflix prețul și câți bani cere în fiecare țară: de la 21,48 de dolari/lună în Elveția, la doar ...
Netflix, gigantul video streaming-ului, a transformat modul în care consumăm divertismentul prin oferta vastă de filme, ...
Energia electrică în Spania a ajuns să fie aproape gratuită, în condițiile unei producții foarte mari a regenerabilelor
Energia electrică în Spania a ajuns să fie aproape gratuită, în condițiile unei producții foarte mari a regenerabilelor
Preţurile la electricitate în Spania au scăzut joi până aproape de zero, în condiţiile în care parcurile fotovoltaice ...
Pierdere uriașă la Petromidia, cea mai mare rafinărie din România, 270 mil. USD, în 2023. Compania și-a depreciat activele cu aproape un sfert de miliard de dolari, resursele financiare se limitează drastic
Pierdere uriașă la Petromidia, cea mai mare rafinărie din România, 270 mil. USD, în 2023. Compania și-a depreciat activele ...
Situația Petromidia, care asigură 40% din capacitatea de rafinare a României, s-a înrăutățit dramatic, inclusiv din ...