Portugalia impune noi restricţii din cauza creşterii numărului de contaminări cauzate de Omicron

Guvernul portughez a decis sa impuna începând cu saptamâna viitoare o noua serie de masuri care sa încetineasca epidemia de COVID-19, din cauza cresterii numarului de contaminari cauzate de varianta Omicron, a anuntat marti premierul Antonio Costa, informeaza AFP.
AGERPRES - joi, 23 dec. 2021, 14:49
Portugalia impune noi restricţii din cauza creşterii numărului de contaminări cauzate de Omicron

În fata unei variante „mult mai transmisibile”, care reprezinta deja aproape jumatate dintre noile cazuri detectate în Portugalia, telemunca va deveni obligatorie timp de doua saptamâni, iar barurile si discotecile vor fi închise, scrie Agerpres.

Vor fi impuse din nou limite pentru numarul de persoane în magazine, iar prezentarea unui test va deveni obligatorie pentru a putea asista la un spectacol sau la un eveniment sportiv, la fel si pentru a merge la restaurant în ajunul Craciunului sau de Revelion.

„Suntem constienti de impactul acestor masuri, însa, daca nu le vom adopta, consecintele vor fi mult mai grave”, a subliniat premierul Portugaliei.

Iarna trecuta, Portugalia a fost lovita de un val violent de contaminari, care au supraaglomerat spitalele.

Guvernul portughez a restabilit deja la începutul lui decembrie mai multe masuri de control sanitar, pentru a extinde utilizarea mastii sanitare, a certificatului de vaccinare si a testelor de depistare.

Pentru a reduce contactele în timpul reuniunilor prevazute pentru sarbatorile de iarna, executivul socialist portughez a anuntat din 25 noiembrie ca vacantele scolare vor fi prelungite si telemunca va fi obligatorie în timpul primei saptamâni din ianuarie.

Portugalia se numara printre tarile care cer un test negativ la COVID-19 pentru calatorii care sosesc pe teritoriul sau, inclusiv pentru cei vaccinati. Aceasta masura va fi prelungita dincolo de data prevazuta initial, 9 ianuarie, a anuntat acum Costa.

În pofida acestor restrictii, numarul de noi contaminari zilnice a atins în Portugalia cel mai înalt nivel al sau din februarie anul trecut, iar numarul de persoane spitalizate la terapie intensiva s-a dublat într-o luna.
Cu 89% din populatia sa de 10,3 milioane vaccinata, Portugalia se afla în ceea ce priveste vaccinarea pe locul doi în lume, dupa Emiratele Arabe Unite, potrivit site-ului Our World in Data.

Te-ar mai putea interesa și
Facturile românilor la utilități au crescut până la 124% în 2021 – Monitorul Social
Facturile românilor la utilități au crescut până la 124% în 2021 – Monitorul Social
Facturile românilor la utilităţi au crescut de la 77% în 2010 până la 124% în 2021, această creştere fiind cea mai ridicată din Uniunea Europeană, potrivit unui infografic Monitorul......
Christine Lagarde: BCE va continua să majoreze dobânzile treptat, în următoarele ședințe
Christine Lagarde: BCE va continua să majoreze dobânzile treptat, în următoarele ședințe
Banca Centrală Europeană va contiuna să majoreze costul împrumuturilor, chiar dacă activitatea economică este aşteptată ...
Pe admiral.ro ai parte de o varietate mai mare de jocuri! Zilnic Free Spins si Bonusuri! (P)
Pe admiral.ro ai parte de o varietate mai mare de jocuri! Zilnic Free Spins si Bonusuri! (P)
Explorează chiar acum uriașa lume a sloturilor online pe admiral.ro! Joaca jocurile NOVOMATIC, EGT, Apex, Netent și de ...
Ilie Năstase, brand ambasadorul ADMIRAL, a fost prezent la unul dintre cele mai importante evenimente din industria jocurilor de noroc din Estul Europei (P)
Ilie Năstase, brand ambasadorul ADMIRAL, a fost prezent la unul dintre cele mai importante evenimente din industria jocurilor ...
Ilie Năstase a fost prezent la unul dintre cel mai importante evenimente din industria jocurilor de noroc din Romania, Entertainment ...