1EUR = 4.7582 RON | Bucureşti 27 º

News

Porumb cu aflatoxină găsit într-un depozit al Cerealcom din Dolj, pus sub sechestru

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare Dolj au pus sub sechestru 11.000 de tone de porumb găsit într-un depozit al firmei Cerealcom şi care ar conţine aflatoxină, autorităţile sanitar-veterinare afirmând că porumbul era destinat exportului, informează Mediafax.

28 mar, 2013 | Mediafax

Potrivit directorului Direcţiei Sanitar Veterinare Dolj, Andrei Butaru, porumbul a fost descoperit într-un depozit de la Băileşti şi aparţine firmei Cerealcom a omului de afaceri Mihai Anghel.

"Au fost prelevate probe de la cantitatea respectivă de porumb, iar rezultatul la alfalatoxină a ieşit pozitiv. A fost pus sechestru asigurător, iar proprietarul nu are voie să îl înstrăineze. Pentru moment porumbul este ţinut în depozit până când proprietarul va face şi el propriile analize pentru că este dreptul lui şi a cerut acest lucru", a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, Andrei Butaru.

El a precizat că dacă rezultatul testului la aflatoxină pe care l-a comandat omul de afaceri Mihai Anghel va fi negativ, atunci va fi făcută o a treia serie de analize.

"La a treia analiză dacă rezultatul este pozitiv, atunci proprietarul nu va mai avea voie să vândă porumbul. Eventual, îl poate duce la vreo fabrică de spirt", a explicat Butaru.

Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Dolj a mai spus că porumbul provine din recolta de anul trecut şi că era destinat exportului, iar omul de afaceri le-ar fi spus autorităţilor că până acum nu a vândut nicio tonă din acel lot.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO