1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 18 º

News

Porumboiu către Constantin: Vindeţi cele 350.000 de hectare de teren agricol ale statului

Omul de afaceri Adrian Porumboiu, unul dintre cei mai mari agricultori români, i-a cerut joi ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, să scoată la vânzare cele 350.000 de hectare de teren agricol deţinute de stat şi concesionate fermierilor, iar banii obţinuţi să fie investiţi în agricultură.

28 mar, 2013 | Mediafax

"Cei care primesc sume impresionante de la stat pentru irigații sunt firme care au contracte de concesiune cu statul. Cât plătesc redevențe acele firme care au concesiune cu statul este foarte ușor de aflat. Doi-trei bănuți acolo, într-un derizoriu exagerat. Și acele firme primesc mai departe subvenție pentru irigații", a spus Porumboiu.

El a spus că din 9 milioane de hectare de teren arabil la nivel național a mai rămas "o oază de bucurii și de satisfacții depline" pentru unii agricultori, care însumează 350.000 de hectare.

"Vă rog, domnule ministru, scoateți la vânzare acele 350.000 de hectare, să nu mai invoce nimeni niciun fel de contracte, că sunt făcute. Toate sunt contracte care nu au iz penal, depășesc sfera penalului. Vindeți-le şi cu banii obţinuţi veți sprijini producătorii care au două sau trei hectare să-și facă sere. Se va face infrastructură încât să aibă drum și pod în zona respectivă", a mai spus Adrian Porumboiu.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO