1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 13 º

Companii

Dezastru pentru porumbul românesc, după seceta din iulie: a doua cea mai mare scădere din UE

România a pierdut 900.000 de tone de porumb într-o singură lună, urmare a secetei cu care se confruntă fermierii din mai multe regiuni ale ţării. Este a doua cea mai mare scădere a producţiei din UE.

14 aug, 2015 | | ECONOMICA.net

Porumbul românesc nu a trecut proba lunii iulie, o perioadă importantă pentru această cultură. Estimările referitoare la producţia de anul acesta a fost astfel ajustată cu 900.000 de tone în minus faţă de luna anterioară, se arată în ultimul raport al Departamentului pentru Agricultură al Statelor Unite ale Americii (USDA). Este a doua cea mai mare scădere estimată a producţiei din UE, după Italia, în cazul căreia specialiştii se aşteaptă la o diminuare a producţiei cu 990.000 de tone faţă de estimările din luna trecută.

Ţara noastră continuă însă să se menţină pe poziţia a doua în topul celor mai mari producători europeni de porumb, după Franţa, şi ea grav afectată de canicula din ultimele luni.

Potrivit USDA, producţia de porumb a România va fi anul acesta de 9,7 milioane de tone, faţă de 11,9 de milioane de tone anul trecut. "Producţia estimată a României s-a diminuat cu 0,9 milioane de tone, până la 9,7 milioane de tone, având în vedere cele peste 20 de zile cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius începînd cu 1 iunie, în partea de sud a regiunii şi de uscăciune în vest", se arată în raportul USDA.

Ce se întâmplă în restul Europei

La nivelul UE, USDA prognozează o producţie totală de 62,3 milioane de tone de porumb, cu 3,5 milioane de tone mai puţin faţă de cât au estimat luna trecută şi cu 12,9 milioane de tone mai puţin decât s-a raportat în anul de excepţie 2014.

Producţia medie va fi de 6,58 de tone la hectar, cu 5,2% mai puţin decât a prognozat USDA luna trecută, cu 17% sub media anului trecut şi cu 6,2% sub media ultimilor cinci ani. Suprafaţa cultivată este de 9,5 milioane de hectare.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO