1EUR = 4.8316 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Poşta a concediat 511 salariaţi în 2012. Nu va mai face disponibilizări până la finele anului

Un număr de 511 de salariaţi ai Poştei Române au fost concediaţi în 2012, dar până la finele anului nu vor mai avea loc alte disponibilizări colective, a declarat, joi, ministrul Comununicaţiilor, Răzvan Mustea, într-o conferinţă de presă.

12 apr, 2012 | Mediafax

"Nu este o situaţie plăcută nici pentru noi şi, cu siguranţă, nici pentru salariaţii Poştei Române. Cei 511 salariaţi concediaţi vor primi până la 30 de salarii compensatorii şi vor participa la programe de informare, consiliere şi mediere pentru găsirea de noi locuri de muncă", a spus Mustea.

El a afirmat că încasările lunare ale operatorului poştal se ridică la 110 milioane lei, iar cheltuielile cu personalul însumează 67 milioane lei.

"Deci, peste 60% din cheltuielile Poştei sunt reprezentate de personal. Pe de altă parte, în structura veniturilor, circa o treime revine comisionului de distribuire a pensiilor. Concluzia este că ar fi nevoie de o politică mai eficientă pentru activitatea Poştei. Secretul unui management eficient nu este întotdeauna să tai din cheltuieli, trebuie să creşti şi veniturile", a afirmat Mustea.

Poşta Română este cel mai mare operator poştal din România, fiind controlat de Ministerul Comunicaţiilor - 75% şi Fondul Proprietatea - 25%.

În 2011, pierderile companiei au însumat 68 milioane de lei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO