Poşta Română: Activitatea în oficiile poştale din Bucureşti şi din ţară este perturbată de protestele salariaţilor

Activitatea în oficiile poştale din Bucureşti şi din ţară este perturbată, joi, în urma unui protest al salariaţilor, deşi conducerea Companiei Naţionale 'Poşta Română' (CNPR) a avansat reprezentanţilor sindicali, la întâlnirea de miercuri, varianta ca angajaţii cu salariile cele mai mici să beneficieze de cea mai mare mărire, a precizat, joi, într-un comunicat de presă, operatorul poştal naţional.
Economica.net - joi, 27 oct. 2016, 12:12
Poşta Română: Activitatea în oficiile poştale din Bucureşti şi din ţară este perturbată de protestele salariaţilor

‘Compania Naţională Poşta Română aduce la cunoştinţă că activitatea în oficiile poştale din Bucureşti şi din ţară este perturbată în urma unui protest al salariaţilor. Acest protest vine în urma negocierilor desfăşurate miercuri, între sindicate şi echipa de management a companiei. S-a avansat propunerea ca acordarea acestei majorări să se facă piramidal, şi anume, angajaţii cu salariile cele mai mici să beneficieze de cea mai mare mărire, urmând ca aceia cu salariile cele mai mari să primească o sumă mai mică. Membrii sindicatului nu au agreat această propunere, mai exact cuantumul de creştere aferent, astfel încât au declanşat protestele, oprind lucrul în mai multe oficii poştale din ţară şi din Bucureşti’, se menţionează în comunicatul CNPR.

Directorul general al Poştei Române, Alexandru Petrescu, susţine că soluţia înaintată liderilor sindicali este una benefică pentru toate părţile implicate.

‘Am propus partenerului sindical o formulă echitabilă social: cei ce au salariile cele mai mici să poată primi cât mai mult din suma identificată legal pentru a susţine o creştere salarială. Consider că soluţia va fi benefică pentru toate părţile implicate. Sper ca membrii SLPR să rămână deschişi, în continuare, la dialog şi să renunţe la proteste cât mai curând, pentru ca activitatea în oficiile poştale să se reia. Fiecare oră de încetare a lucrului are efectul de a reduce venitul companiei şi periclitează relaţiile cu partenerii contractuali. A fost transmisă partenerului social o ofertă privind modalitatea de aplicare a majorării salariale şi aşteptăm poziţia acestora faţă de propunerea înaintată’, a spus Petrescu.

Sindicaliştii din Poşta Română au anunţat, încă de joi dimineaţă, încetarea activităţii în mai multe puncte de lucru din Bucureşti şi din ţară, după ce negocierile cu reprezentanţii companiei au eşuat miercuri seară.

Potrivit secretarului general al Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR), Ionel Oţelea, informaţiile disponibile la acest moment indică faptul că activitatea este întreruptă în cel puţin 20 de mari oficii poştale din Capitală. De asemenea, Ionel Oţelea a precizat că sindicaliştii vor participa la eventuale negocieri cu reprezentanţii conducerii companiei, în cazul în care vor fi invitaţi.

Sindicaliştii din Poşta Română au pichetat, miercuri dimineaţă, începând cu ora 10:00, sediul central al companiei, nemulţumiţi de propunerile venite din partea conducerii companiei, care condiţionează majorările salariale de concedieri. Ulterior în cursul zilei de miercuri aceştia au intrat la negocieri cu directorul companiei, Alexandru Petrescu.

În data de 27 septembrie, Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România a organizat o acţiune de protest solicitând majorarea salariului cu 200 de lei. Aceştia au ameninţat cu încetarea lucrului la începutul lunii noiembrie în cazul în care cererea lor nu va fi soluţionată. Majorarea salarială solicitată de 200 de lei brut însemna un efort pentru companie de 5 milioane de lei lunar.

Poşta Română, companie naţională înfiinţată conform Legii 31/1990, nefiind o instituţie publică, este deţinută de statul român, prin Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională (MCSI), în proporţie de 75%, şi Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%. Compania deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie.

Poşta Română rămâne compania cu cea mai mare cifră de afaceri din acest sector de activitate, dar şi cel mai mare angajator din România, cu puţin peste 25.000 de angajaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Românii au economii de 40 de milioane de euro în Revolut. Primele credite vin în trim I 2022 – Gabriela Simion, Head of Revolut România
Românii au economii de 40 de milioane de euro în Revolut. Primele credite vin în trim I 2022 – Gabriela Simion, ...
“De la lansarea pe piața locală, în 2018, şi până în prezent, clienții noștri au economisit peste 40 milioane ...
Noua variantă de coronavirus se extinde în SUA: aceasta este prezentă în cel puţin 15 state
Noua variantă de coronavirus se extinde în SUA: aceasta este prezentă în cel puţin 15 state
Cazuri de contaminare cu varianta Omicron a virusului responsabil de COVID-19 au fost identificate în cel puţin 15 state ...
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...