1EUR = 4.8316 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Poşta Română: MCSI şi ANOFM vor stabili măsuri de sprijin pentru persoanele disponibilizate

Ministerul Comunicaţiilor şi Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă vor stabili măsuri de sprijin pentru cei 511 angajaţi ai Poştei Române care vor fi disponibilizaţi în aprilie, aceştia urmând să participe la programe de informare, consiliere şi mediere pentru găsirea de noi locuri de muncă.

23 mar, 2012 | Agerpres

Ministrul Comunicaţiilor, Răzvan Mustea, s-a întâlnit joi cu preşedintele ANOFM, Elvira Andronescu. Cei doi au decis înfiinţarea unui grup de lucru care să identifice "măsuri de preconcediere", arată Ministerul Comunicaţiilor, într-un comunicat.

Astfel, în perioada următoare fiecare filială poştală va transmite o listă cu angajaţii concediaţi către centrele teritoriale judeţene ale ANOFM.

După înregistrare, oficianţii, factorii poştali şi cartatorii vor intra în programe specializate de informare, consiliere şi mediere pentru identificarea unui loc de muncă.

"Specialiştii ANOFM vor căuta să-i includă pe cei rămaşi fără loc de muncă în proiecte care se află deja în derulare", se spune în comunicat.

Cele 511 persoane, disponibilizate de Poşta Română conform acordului cu FMI, vor primi salarii compensatorii, în funcţie de vechime.

"În cursul acestui an, Poşta Română nu va face alte concedieri", se precizează în comunicat.

Compania este controlată de Ministerul Comunicaţiilor - 75% şi Fondul Proprietatea - 25%.

Operatorul poştal a consemnat anul trecut pierderi de 4,3 milioane euro, în scădere cu 85% comparativ cu 2010.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO