Poşta Română nu mai vinde plicuri pentru că „investeşte în modernizare”

La oficiile Poştei Române nu se mai găsesc plicuri. Clienţii companiei nu mai pot trimite o scrisoare dacă nu vin cu plicul de acasă.
Adrian N. Ionescu - vin, 20 mart. 2015, 11:08
Poşta Română nu mai vinde plicuri pentru că

„Nu mai ţinem!” este răspunsul cu care este întâmpinată, la ghişeele Companiei Naţionale Poşta Română, solicitarea de a cumpăra un plic.

Oficiile poştale nu mai vând plicuri pentru că sunt „într-un proces de updatare tehnică, ca o componentă a investiţiilor de modernizare”, a răspuns purtătorul de cuvânt al companiei, la întrebarea ECONOMICA.NET.

„Updatarea” ar putea dura circa două săptămâni, potrivit reprezentantului Poştei, care a promis că va reveni cu detalii privind investiţiile.

Pe site-ul Poştei Române, cele mai recente date despre investiţiile companiei sunt din 2011.

Privatizarea Poştei Române se află în etapa de due diligence, premergătoare depunerii unei oferte angajante. Compania belgiană bpost a depus o ofertă neangajantă, iar comisia de privatizare a concluzionat că acesta răspunde cerinţelor din caietul de sarcini.

Belgienii de la bpost ar putea avansa oferta angajantă până la sfârşitul lunii iunie, spunea în februarie Sorin Grindeanu, ministrul pentru Societatea Informaţională.

Operatorul naţional de servicii poştale a încheiat anul 2014 cu un profit substanţial, după şase ani de pierderi consecutive şi „a demonstrat că poate fi un activ valoros pentru un investitor strategic”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Compania Naţională Poşta Română va încheia anul 2014 cu un profit operaţional de 74,3 milioane de lei (16,7 milioane de euro), faţă de o pierdere de 52 milioane de lei (11,7 milioane de euro) în 2012, potrivit unui comunicat al Ministerului pentru Societatea Informaţională (MSI), în calitate de acţionar majoritar cu 75%.

Celălalt acţionar al Poştei este Fondul Proprietatea.

Poşta are circa 27.000 de angajaţi şi o reţea teritorială de 5.687 de unităţi.

Compania deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie.

 

Te-ar mai putea interesa și
Ghiţă, SNN: Proiectul SMR din România va beneficia de cel mai înalt nivel de securitate nucleară şi robusteţe tehnologică
Ghiţă, SNN: Proiectul SMR din România va beneficia de cel mai înalt nivel de securitate nucleară şi robusteţe tehnologică
Proiectul SMR din România va beneficia de cel mai înalt nivel de securitate nucleară şi robusteţe tehnologică, a declarat directorul general al societăţii Nuclearelectrica, Cosmin Ghiţă,......
Parlamentul European a adoptat un plan de şase miliarde de euro pentru Balcani
Parlamentul European a adoptat un plan de şase miliarde de euro pentru Balcani
Parlamentul European a adoptat miercuri planul de creştere de şase miliarde de euro pentru Balcani anunţat în toamnă, ...
Managerii de HR – recrutaţi cu salarii nete lunare între 3.000 şi 5.000 euro, iar Managerii de Logistică – între 2.500 şi 4.000 euro – Sorin Roibu, Managing Partner la firma de recrutare Arthur Hunt România INTERVIU
Managerii de HR – recrutaţi cu salarii nete lunare între 3.000 şi 5.000 euro, iar Managerii de Logistică – ...
"În general, la o schimbare de job a middle managerilor, creșterea ajunge, în medie, la 10-15%. În cazul în care este ...
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Marex Technology DOO Belgrade, filiala sârbească a grupului polonez care activează pe piața soluțiilor de epurare a ...