Poşta Română va desfiinţa 56 de posturi de conducere – director interimar

Compania Naţională Poşta Română va desfiinţa, în perioada următoare, 56 de posturi de conducere, iar începând din data de 10 octombrie voi transmite comunicări de anulare a tuturor detaşărilor efectuate către alte instituţii, a declarat, luni, într-o întâlnire cu presa, directorul general interimar al Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), Elena Petraşcu.
Economica.net - lun, 09 oct. 2017, 11:41
Poşta Română va desfiinţa 56 de posturi de conducere - director interimar

‘În cele patru luni de mandat am de gând să fac capitalizarea Poştei Române. Ştiu exact în ce am intrat. Ştiu că sunt foarte multe de rezolvat. Sunt femeie, dar dacă voi considera că trebuie să am ceva să fiu şi bărbat, voi fi şi bărbat. Am venit cu o propunere de organigramă pentru reducerea funcţiilor de conducere. Astfel, la ora actuală există 102 posturi de conducere, dintre care 13 de directori, iar restul şefi de departamente, şefi de direcţii. Am ştiut că organigrama Poştei Române este umflată. Atunci, vor fi reduse 56 de posturi de conducere. Foarte multe posturi sunt organizate din detaşări. Au fost detaşaţi oameni la ANCOM, la compania de drumuri etc.’, a spus Petraşcu.

Directorul interimar al Poştei Române a explicat că persoanele detaşate vor fi rechemate la post în companie, iar ulterior se va face o analiză a beneficiilor aduse în urma detaşărilor.

‘Codul muncii îţi dă posibilitatea să faci detaşare în interiorul instituţiei. De mâine (marţi, n.r.), voi semna ordinul de încetare a tuturor detaşărilor. Trebuie să verific dacă acele persoane au lucrat în interesul companiei. Dacă se confirmă asta, voi semna prelungirea detaşărilor. Oamenii se vor întoarce pe posturile lor sau pe altele dacă s-au desfiinţat anumite departamente. Cine doreşte să rămână în instituţia unde a fost detaşat, poate cere încetarea contractului de muncă pe care îl are cu Poşta Română’, a explicat Elena Petraşcu.

Aceasta a adăugat, totodată, că nimic nu se blochează în Poşta Română, iar ‘contractele merg înainte’.

De asemenea, documentul care conţine planurile companiei până în 2023 va fi înaintat celor de la Deloitte, măsurile de bază fiind cuprinse în Memorandumul adoptat recent de Guvern.

Elena Petraşcu a fost numită director general interimar al Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) la începutul acestei luni, când Consiliul de Administraţie al companiei a aprobat revocarea directorului general interimar Rareş Stanciu.

Preşedinte a fost ales Adrian Găvruţa (secretar general adjunct al ministrului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale).

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Lucian Şova, a prezentat în şedinţa noului Consiliu de Administraţie al companiei naţionale ‘Poşta Română’ strategia de redresare a operatorului naţional iar prima măsură luată în cadrul CA a fost mandatarea membrilor comisiei de negociere cu Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) în vederea modificării prevederilor din Contractul Colectiv de Muncă referitoare la eliminarea indemnizaţiei de conducere în cazul revenirii de pe o funcţie de conducere pe una de execuţie.

Tot în şedinţa CA din 4 octombrie a fost aprobată şi noua organigramă a CNPR, prin care au fost desfiinţate 56 de posturi de conducere (la nivel central), reprezentând o economie de 424.000 lei lunar la salariile de bază şi 92.000 de lei lunar la indemnizaţiile de conducere, din bugetul pentru salarii al companiei.

Compania Naţională ‘Poşta Română’ este deţinută de statul român, prin MCSI în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea în proporţie de 25%.

Te-ar mai putea interesa și
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel naţional, nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate......
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr ...
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...