Poşta Română va oferi servicii de brokeraj de asigurări din ianuarie 2014

Compania Naţională 'Poşta Română' (CNPR) va oferi, începând cu ianuarie 2014, servicii de brokeraj, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informaţională.
Economica.net - lun, 04 nov. 2013, 09:36
Poşta Română va oferi servicii de brokeraj de asigurări din ianuarie 2014

‘Singurii care au mai rămas să desfăşoare activitate de calitate sunt cei de la Poşta Română. Din păcate, sunt foarte mulţi pe piaţă care se numesc ‘operatori de servicii poştale’ şi ceea ce se întâmplă este un lucru trist, iar eu îl semnalez ca atare. Foarte multe trimiteri poştale către cei care sunt clienţi fie CEC, fie Orange sunt aruncate pur şi simplu pe scările blocurilor pentru că firmele respective s-au dus la licitaţie la un preţ foarte mic şi nu au capacitatea necesară să distribuie. Cei care au de suferit sunt clienţii. Sunt oameni cărora li se suspendă telefoanele pentru că pur şi simplu nu-şi primesc acasă nici facturile, nici extrasele de cont. Am să sesizez Autoritatea pe Reglementare în Comunicaţii pentru că, indiferent despre cine vorbim, Poşta Română sau alţi operatori poştali, obligatorie este calitatea serviciilor poştale. Pe de altă parte, Poşta Română va oferi servicii de brokeraj începând cu luna ianuarie 2014′, a afirmat Nica.

La rândul său, Ion Smeeianu, directorul general al CNPR, a menţionat că noua societate care e SC Broker Poşta Română, va oferi servicii strict de brokeraj în asigurări.

‘Cu SC Broker Poşta Română suntem în faza de acreditare la Autoritatea de Supraveghere Financiară. Am obţinut deja de la OSIM şi de la Guvernul României titulatura. Actele pot fi înaintate la Registrul Comerţului şi la Autoritatea care se ocupă de autorizări, urmând ca echipa să se constituie. Avem şi hotărârea Consiliului de Administraţie. Societatea va fi broker, nu societate de asigurări. Noi vom asigura serviciile altor societăţi de asigurări, depinde de ce doreşte clientul’, a explicat Smeeianu.

Luni, CNPR a inaugurat un nou ghişeu dedicat operaţiunilor de tip business, după o investiţie de 180.000 lei.

Ghişeul, aflat în incinta Oficiului Poştal 39 din Piaţa Iancului face parte din strategia Poştei privind dezvoltarea comercială.

Până la sfârşitul anului vor mai fi modernizate maximum patru Oficii Poştale, dintr-un total de 45 (41 în ţară, şi 4 în Bucureşti).

Poşta Română şi-a propus să obţină un profit de 100 milioane de lei în 2014, an când va intra şi pe piaţa brokerajului în domeniul asigurărilor, a declarat, luni, directorul general al companiei, Ion Smeeianu, la deschiderea unui oficiu poştal modernizat din Capitală, informează Mediafax.

În 2012, compania a raportat pierderi de 52,06 milioane de lei la afaceri de 1,21 miliarde de lei.

„La finele primelor nouă luni, societatea încă se află pe minus, dar sperăm că situaţiile financiare aferente lunii octombrie să fie pe plus, după ce fondul de salarizare a companiei a scăzut cu 12% în urma disponibilizării unui număr de 3.650 de persoane. În acest moment, Poşta Română are circa 27.500 de salariaţi. Pentru anul viitor, compania va urmări atingerea unui profit de 100 milioane de lei”, a afirmat Smeeainu.

El a adăugat că, după obţinerea tuturor avizelor, Poşta Română va intra pe piaţa brokerajului în domeniul asigurărilor, prin înfiinţarea Broker Poşta Română.

„Cel mai probabil, activitatea de brokeraj va fi demarată de la 1 ianuarie 2014. În prezent, Poşta Română a înaintat către Autoritatea de Supraveghere Financiară documentaţia pentru obţinerea avizului de funcţionare pe această piaţă”, a spus şeful Poştei.

Smeeianu a mai spus că, în cel mult 30 de zile, Poşta va deschide, alături de un partener, primul oficiu poştal în franciză.

„De asemenea, vom demara proiectul «Ghişeul Telecom», unde vom comercializa produse şi servicii ale operatorilor de telecomunicaţii, primele cereri venind din partea Romtelecom şi 2K Telecom. Probabil că cereri similare vor veni şi de la Orange şi Cosmote. Câştigurile Poştei vor veni din comision”, a spus Smeeianu.

În urma unei investiţi de 180.000 de lei, Poşta Română a deschis în Capitală un oficiu poştal modernizat, amplasat pe Şoseaua Iancului 5-7, care va permite, potrivit lui Smeeianu, furnizarea de servicii poştale la o calitate mai bună. Un alt oficiu poştal modernizat a fost deschis în Bulevardul Banu Manta.

„În premieră pentru un oficiu poştal din reţeaua noastră, serviciile destinate persoanelor juridice sunt separate de cele oferite populaţiei. Vrem să mai modernizăm încă patru oficii poştale în Capitală, câte unul în fiecare sector, lucrările urmând să se încheie până la finele anului. De asemenea, vrem să avem câte un astfel de oficiu în fiecare reşedinţă de judeţ, obiectiv pe care încercăm să-l punem în aplicare în cursul anului viitor, în funcţie de posibilităţile financiare ale companiei”, a spus şeful operatorului.

Smeeianu a mai arătat că Poşta a renunţat la proiectul de intrare pe piaţa operatorilor virtuali de telecomunicaţii (MVNO), invocând întârzierea negocierilor cu operatorul de la care compania vroia să închirieze reţea de telecomunicaţii şi schimbărilor preconizate în domeniul tarifelor de interconectare.

Cu afaceri de 1,21 miliarde de lei în 2012, Poşta este cel mai mare operator local de profil şi are o reţea teritorială de 5.600 de unităţi.

Acţionarii CNPR sunt Ministerul pentru Societatea Informaţională – 75% şi Fondul Proprietatea – 25%.

Compania avea la sfârşitul anului 2012 datorii totale de 568,2 milioane de lei, în creştere cu 2,9% faţă de 2011.

În ultimii patru ani, compania a acumulat pierderi de 530 milioane de lei, cu toate că a bugetat profit în fiecare an.

Societatea va fi privatizată în cursul anului 2014.

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...