Poştaşii pichetează sediile oficiilor judeţene de poştă şi sediul CNPR

Membrii Sindicatului Lucrătorilor Poştaşi din România pichetează joi, începând cu ora 10,00, sediile oficiilor judeţene de poştă din toată ţara, precum şi sediul Companiei Naţionale Poşta Română, din Capitală.
Economica.net - joi, 15 mai 2014, 04:46
Poştaşii pichetează sediile oficiilor judeţene de poştă şi sediul CNPR

Cele mai importante revendicări ale SLPR sunt angajarea de personal pe posturile vacante, creşterea salariilor din Poşta Română începând cu data de 1 iunie 2014, cu procentul inflaţiei, acordată în sumă fixă, şi creşterea lunară a veniturilor CNPR, comparativ cu luna anterioară.

Potrivit secretarului general adjunct al Federaţiei Sindicatelor din Poştă şi Telecomunicaţii, Cristian Iancu, acţiunile de protest declanşate şi desfăşurate de către SLPR sunt îndreptate exclusiv împotriva directorului general Ion Smeeianu şi a directorului executiv Rosita Alexe. ‘De când au fost numiţi, directorul general Ion Smeeianu şi directorul executiv Rosita Alexen au încălcat prevederile Contractului Colectiv de Muncă, principiile dialogului social şi au ‘ras’ 6.000 de locuri de muncă din Poşta Română’, a precizat Cristian Iancu.

De asemenea, luni dimineaţă, conducerea sindicatului din Poşta Română va decide dacă intră sau nu în greva foamei, după ce, în prealabil, vineri, va avea loc o întâlnire a comisiei tehnice a Companiei Naţionale Poşta Română din Bucureşti (CNPR) şi a Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR).

‘Decizia ca liderii de sindicat să intre sau nu în greva foamei va fi luată luni dimineaţă, după întâlnirile pe care le vom avea în prealabil la nivel de sindicat, dar şi cu reprezentanţii companiei. În aceste condiţii, acţiunile de protest pe care le-am declanşat vor continua în conformitate cu calendarul anunţat. Concret, până pe data de 16 mai, se va desfăşura o amplă campanie de informare a populaţiei cu privire la motivele care au generat protestele poştaşilor, iar joi, 15 mai, vor avea loc pichete la sediile oficiilor judeţene de poştă din toată ţara şi la sediul CNPR din Bucureşti, începând cu ora 10,00’, a spus Cristian Iancu.

Aproximativ 4.000 de sindicalişti din cadrul Federaţiei Sindicatelor Libere din Poşta Română /FSLPR/ au protestat, duminică dimineaţă, în faţa sediului Guvernului.

De asemenea, membrii Sindicatului Lucrătorilor Poştaşi din România (SLPR) au pichetat, miercuri, 6 mai, sediul Companiei Naţionale Poşta Română din Bucureşti, cerând în principal demiterea directorului general al CNPR, Ion Smeeianu, şi a directorului executiv, Rosita Alexe.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ciolacu despre cota unică: Dacă mai sunt trei, patru state în Europa cu cotă unică, toţi restul sunt nişte tâmpiţi, numai noi suntem deştepţi?
Ciolacu despre cota unică: Dacă mai sunt trei, patru state în Europa cu cotă unică, toţi restul sunt nişte tâmpiţi, ...
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat că mai sunt trei sau patru state în Europa care au cota unică, întrebându-se ...
Nicușor Dan: Curtea de Apel București a anulat definitiv PUZ Sector 3
Nicușor Dan: Curtea de Apel București a anulat definitiv PUZ Sector 3
Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan a anunțat că PUZ-ul Sectorului 3 a fost anulat definitiv. Asta după ce săptămâna ...
Viitorul cancelar german Olaf Scholz este în favoarea vaccinării obligatorii. Curtea Constituțională a Germaniei consideră legale măsurile de izolare parțială
Viitorul cancelar german Olaf Scholz este în favoarea vaccinării obligatorii. Curtea Constituțională a Germaniei consideră ...
Viitorul cancelar german Olaf Scholz a declarat marţi că este în favoarea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19 ...