Poştaşii pichetează sediile oficiilor judeţene de poştă şi sediul CNPR

Membrii Sindicatului Lucrătorilor Poştaşi din România pichetează joi, începând cu ora 10,00, sediile oficiilor judeţene de poştă din toată ţara, precum şi sediul Companiei Naţionale Poşta Română, din Capitală.
Economica.net - joi, 15 mai 2014, 04:46
Poştaşii pichetează sediile oficiilor judeţene de poştă şi sediul CNPR

Cele mai importante revendicări ale SLPR sunt angajarea de personal pe posturile vacante, creşterea salariilor din Poşta Română începând cu data de 1 iunie 2014, cu procentul inflaţiei, acordată în sumă fixă, şi creşterea lunară a veniturilor CNPR, comparativ cu luna anterioară.

Potrivit secretarului general adjunct al Federaţiei Sindicatelor din Poştă şi Telecomunicaţii, Cristian Iancu, acţiunile de protest declanşate şi desfăşurate de către SLPR sunt îndreptate exclusiv împotriva directorului general Ion Smeeianu şi a directorului executiv Rosita Alexe. ‘De când au fost numiţi, directorul general Ion Smeeianu şi directorul executiv Rosita Alexen au încălcat prevederile Contractului Colectiv de Muncă, principiile dialogului social şi au ‘ras’ 6.000 de locuri de muncă din Poşta Română’, a precizat Cristian Iancu.

De asemenea, luni dimineaţă, conducerea sindicatului din Poşta Română va decide dacă intră sau nu în greva foamei, după ce, în prealabil, vineri, va avea loc o întâlnire a comisiei tehnice a Companiei Naţionale Poşta Română din Bucureşti (CNPR) şi a Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR).

‘Decizia ca liderii de sindicat să intre sau nu în greva foamei va fi luată luni dimineaţă, după întâlnirile pe care le vom avea în prealabil la nivel de sindicat, dar şi cu reprezentanţii companiei. În aceste condiţii, acţiunile de protest pe care le-am declanşat vor continua în conformitate cu calendarul anunţat. Concret, până pe data de 16 mai, se va desfăşura o amplă campanie de informare a populaţiei cu privire la motivele care au generat protestele poştaşilor, iar joi, 15 mai, vor avea loc pichete la sediile oficiilor judeţene de poştă din toată ţara şi la sediul CNPR din Bucureşti, începând cu ora 10,00’, a spus Cristian Iancu.

Aproximativ 4.000 de sindicalişti din cadrul Federaţiei Sindicatelor Libere din Poşta Română /FSLPR/ au protestat, duminică dimineaţă, în faţa sediului Guvernului.

De asemenea, membrii Sindicatului Lucrătorilor Poştaşi din România (SLPR) au pichetat, miercuri, 6 mai, sediul Companiei Naţionale Poşta Română din Bucureşti, cerând în principal demiterea directorului general al CNPR, Ion Smeeianu, şi a directorului executiv, Rosita Alexe.

Te-ar mai putea interesa și
BSDA-22 la Romaero: Tehnică militară de ultimă oră în România
BSDA-22 la Romaero: Tehnică militară de ultimă oră în România
În perioada 18-20 mai 2022 are loc la Romaero cea de-a opta ediție a Black Sea Defense & Aerospace – BSDA 2022....
China va rămâne „deschisă lumii”, promite preşedintele Xi Jinping
China va rămâne „deschisă lumii”, promite preşedintele Xi Jinping
China va rămâne "deschisă lumii" a asigurat miercuri preşedintele Xi Jinping, în timp ce restricţiile sanitare şi, ...
SUA: E posibil ca Phenianul să realizeze un test nuclear în timpul turneului preşedintelui Biden în Asia
SUA: E posibil ca Phenianul să realizeze un test nuclear în timpul turneului preşedintelui Biden în Asia
Statele Unite consideră că există o "posibilitate reală" ca regimul nord-coreean să efectueze "o altă lansare de rachetă" ...
Chestionarul de recensământ, la care populaţiei i se cere să răspundă complet şi exact, este făcut pentru statisticieni. Întrebările care vă pot pune în dificultate şi variantele de răspuns, explicate de INS
Chestionarul de recensământ, la care populaţiei i se cere să răspundă complet şi exact, este făcut pentru statisticieni. ...
Economica.net vă explică, într-o serie de materiale dedicate, la ce se referă întrebările din chestionarul de recensământ ...