1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Povestea de succes a salariaţilor de la Compa, cumpărată de fondurile străine de investiţii

Două fonduri de investiţii din familia Firebird au ajuns la o deţinere de peste 6,87% din acţiunile producătoarei de piese auto Compa Sibiu. Achiziţiile Firebird vin la o săptămână după ce fondurile Grupului ING au raportat deţinerea a 5,18%

17 sep, 2012 | | ECONOMICA.net

Clairmont Holdings Ltd, vehiculul de investiţii al Firebird Republics Fund şi Leo Overseas Limited, prin care operează Firebird Avrora Fund, au raportat în această dimineaţă deţinerea a 6,8725% din acţiunile Compa Sibiu (simbol Bursier CMP).

În fapt, Firebird Republics Fund a cumpărat prin Clairmont Holdings Ltd peste 1,5 milioane de acţiuni CMP, printr-o tranzacţie specială (deal) cu 0,5 lei / titlu.

Cu o săptămână înainte, administratorii fondurilor de pensii facultative ING Activ şi ING Optim şi ai Fondului de Pensii Administrat Privat ING, crescuseră expunerea acestora până la 5,18% din acţiunile companiei.

Asociaţia salariaţilor PAS controlează majoritatea acţiunilor CMP (peste 54%).

Producătoarea de piese de schimb din Sibiu este unul dintre puținele cazuri în care salariaţii au cumpărat fabrica şi au transformat-o în poveste de succes.

Asociaţii PAS care controlează Compa au aplicat, începând din 2004, politica repartizării profitului pentru dezvoltare.

„A fost necesară adoptarea acestei politici pentru a se asigura sursele necesare investiţiilor noi, cunoscându-se expunerea societăţii faţă de bănci şi firmele de leasing“, spune Ioan Deac, de 20 de ani director general al Compa.

În semestrul 1 din 2012, profitul a urcat cu peste 50%, cu toate că veniturile au crescut doar cu 10%, până la 277 de milioane lei. Cheltuielile au crescut mai puţin cu 8%, până la 254,5 milioane de lei, potrivit raportului transmis de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Compa lucrează mai ales pentru export, în Germania, Franţa, Cehia, Italia. Exportul face  peste 69% din totalul cifrei de afaceri înregistrată pe semestrul 1.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO