1EUR = 4.8288 RON | Bucureşti 17 º

Companii

Prăbuşire la Bursă: acţiunile Condmag, Dafora şi averea patronului Călburean sunt în cădere liberă din cauza insolvenţei

Grupul de firme al omului de afacri Gheorghe Călburean este în criză. Acţiunile constructorului de conducte petroliere şi de gaze Condmag Braşov (COMI), scad de la deschiderea Bursei, cu maximul permis de regulamente: 15%. Compania a cerut tribunalului intrarea in insolvenţă, ca şi Dafora Mediaş.

15 iul, 2015 | | ECONOMICA.net

Acţiunile Condmag Braşov (COMI), a doua ce mai mare companie din grupul patronat de omul de afaceri Gheorghe Călburean, se prăbuşesc, după anunţul intrării în insolvenţă a companiei. Au deschis ziua cu scăderi de aproape 15%, maximul permis de reglementările Bursei de Valori Bucureşti.

Administratorii COndmag au decis, ieri 14 iulie, să ceară Tribunalului Braşov declanşarea procedurii insolvenţei. Este a doua mare companie din Grupul Dafora care cere protecţia împotriva creditorilor, după ce a făcut-o însăşi compania de foraj  Dafora Mediaş (DAFR).

Acţiunile DAFR scad de asemeni cu 14,5%. Valorile de piaţă ale celor două companii s-au prăbuşit, de asemeni, până la nu mult peste 13 milioane de lei, împreună.

Ambele companii au suferit pierderi mai ales din cauza reducerii drastice a comenzilor din domeniul petrolier şi al gazelor. OMV Petrom (SNP) şi Romgaz (SNG) au redus la minimum investiţiile în explorare şi exploatare, iar companiile de distribuţie de gaze, de asemeni, au încetinit activitatea de înnoire a conductelor.

Dafora are datorii totale de aproape 350 de milioane de lei şi capitaluri proprii negative, iar Condmag  are datorii totale de peste 100 de milioane de lei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO