1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Praktiker a adus Kingfisher o creștere record pe piața din România. Doar cu Brico Depot însă, creșterea vânzărilor este modestă

Vânzările retailerului britanic Do It Yourself Kingfisher pe piața locală au crescut cu 84% în primul trimestru al acestui an față de perioada similară a anul anterior, urmare a ahiziției celor 26 de magazine Praktiker. În termeni comparabili însă, plusul a fost de numai 1,6%.

24 mai, 2018 | ECONOMICA.net

Retailerul britanic Kingfisher, care operează în România lanțurile Brico Depot și Praktiker, a raportat în primul trimesru al anului vânzări de 37 de milioane de lire, cu 84,5% peste nivelul înregistrat în aceeași perioadă a lui 2017, anunță compania. Este cea mai mare creștere în vânzări a retailerului pe piețele în care operează, dar se datorează aproape exclusiv intrării în portofoliul companiei a celor 26 de magazine Praktiker achiziționate anul trecut de la omul de afaceri Omer Susli. În termeni comparabili însă, magazinele Brico Depot au generat o creștere slabă, de numai 1,6%, a doua cea mai mică creștere din grup după Franța, o piață matură în care magazinele Brico Depot au vândut cu 0,8% mai mult.

La nivel de grup, compania a raportat în primul trimestru al anului vânzări totală de 2,8 miliarde de lire sterline, cu 4% mai mult decât în anul anterior, în termeni comparabili.

"A fost un început de an dificil, cu condiții meteo nefavorabile în Europa și o cerere redusă în Marea Britanie. Acestea au avut un impact negativ asupra vânzărilor, în special a celor sezoniere, a declarat Veronique Laury, CFO Kingfisher.

În urma tranzacției prin care a preluat Praktiker, Kingfisher operează 41 de magazine în România, din care 15 magazine Brico Depot și 26 magazine Praktiker. 

Kingfisher a intrat în România în 2013 prin preluarea magazinelor Brico Depot (anterior Bricostore) de la grupul francez Bresson în schimbul unei sume estimate la 75 milioane de euro. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO