1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Schimbare de strategie la Praktiker. Trei magazine noi, construite de la zero, focus pe Bucureşti

Retailerul DIY Praktiker, unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa locală, continuă expansiunea pe plan local prin magazine construite de la zero, odată cu remodelarea unităţilor deja existente, proces pe care l-a demarat anul trecut. Este, practic, o schimbare de direcţie a retailerului care are închiriate 22 din cele 27 de spaţii pe care le operează.

17 mar, 2017 | ECONOMICA.net

"Avem planuri de a deschide noi magazine în Bucureşti, dar ne concentrăm şi pe remodelări. Avem o echipă care se ocupă de găsirea unor locaţii în Bucuresti. Nu am cumpărat încă teren, dar există trei loturi la care ne gândim", a declarat Omer Susli, patronul Praktiker.

Totodată, compania analizează închiderea a două magazine neperformante din punct de vedere al vânzărilor. Este vorba despre unităţi în spaţii închiriate.

În ceea ce priveşte procesul de remodelare, compania va finaliza anul acesta remodelarea a 20 dintre cele 27 de unităţi pe care le operează în România, urmând ca restul de 7 unităţi să fie remodelate anul viitor. Până acum, a remodelat şapte unităţi, începând cu Praktiker Vitantis anul trecut, iar astazi a redeschis publicului magazinele din Ploieşti şi Oradea. În medie, investiţia într-un magazin s-a cifrat la 600.000 de euro. Procesul de remodelare durează aproximativ două luni şi nu presupune închiderea unităţilor.

Remodelarea a presupus creşterea gamei de produse pe toate categoriile de preţ, ajungându-se la peste 40.000 de articole, îmbunătăţirea semnalisticii din magazin, îmbunătăţirea informaţiilor oferite clienţilor la punctul de vânzare prin afişarea unor fişe tehnice ale produselor, o altfel de aşezare la raft, dar şi crearea unor zone de expoziţie în magazin.

Vânzările în magazinele remodelate au crescut cu 30-60% până acum, au anunţat oficialii ncompaniei care s-au referit şi la rezultatele bune de anul trecut. Retailerul a avut o creştere a business-ului de peste 4% în condiţiile în care piaţa construcţiilor s-a diminuat cu 4,5%.

În 2015, Praktiker România a avut o creştere a cifrei de afaceri de 3,2% faţă de 2014, potrivit datelor Ministerului de Finanţe.

Vânzările online, cât un magazin

Retailerul operează şi un magazin online cu rezultate tot mai bune. "Vânzările din online sunt similare unui magazin offline, dar ne aşteptăm să le depăşească foarte curând", a explicat Mirela Ochiana,  Marketing Manager Praktiker  Romania. În momentul de faţă, compania comercializează în jur de 20.000 de produse online, iar numărul lor creşte constant. Magazinul s-a deschis anul trecut cu aproximativ 5.000 de produse.  

În România, Praktiker este lider pe piaţa de DIY, cu un nivel de notorietate de peste 98%. În prezent, compania are 27 de magazine în 23 de oraşe din ţară. Oferta Praktiker România cuprinde peste 40.000 de produse, incluzând: decoraţiuni pentru interior şi exterior, produse de grădinărit şi materiale de amenajări, produse sanitare, mobilă, electronice şi electrocasnice. În plus, magazinul online www.praktiker.ro pune la dispoziţia clienţilor din toată ţara o varietate de peste 20.000 de produse.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO