Preşedintele UE face apel la mobilizare împotriva şomajului în rândul tinerilor din UE

Preşedintele Uniunii Europene Herman Van Rompuy, a făcut apel vineri către liderii statelor UE să îşi concentreze eforturile asupra luptei împotriva şomajului în rândul tinerilor, care a atins un nivel record în cele 27 de state ale Uniunii, relatează AFP.
Economica.net - sâm, 25 mai 2013, 05:19
Preşedintele UE face apel la mobilizare împotriva şomajului în rândul tinerilor din UE

Într-o scrisoare către şefii de Stat şi de guvern din UE, Van Rompuy a subliniat că intenţionează să facă din această problemă una dintre temele prioritare ale următorului summit european de la 27 şi 28 iunie care se va adresa problemelor economice, creşterii economiei, competitivităţii şi locurilor de muncă.

„Numărul persoanelor fără loc de muncă în Uniune, mai ales în rândul tinerilor, a atins niveluri record”, a dezvăluit acesta. Rata şomajului „a devenit una dintre problemele cele mai urgente în majoritatea, dacă nu în toate, statele membre. De aceea trebuie să facem tot posibilul pentru a acţiona împreună”.

Summitul din iunie va oferi „ocazia de a mobiliza eforturile la toate nivelurile în jurul unui obiectiv comun: de a readuce tinerii motivaţi la locul de muncă sau în educaţie”, a continuat preşedintele UE, solicitându-le liderilor europeni să „contribuie activ” la lupta împotriva şomajului în rândul tinerilor.

Cancelarul german Angela Merkel va găzdui la 3 iulie la Berlin o reuniune a miniştrilor Muncii din UE consacrată şomajului tinerilor. Miercuri, ministrul german al Muncii, Ursula von der Leyen, şi colegul său de Finanţe Wolfgang Schauble au dezvăluit caracteristicile generale ale unei iniţiative franco-germane împotriva şomajului tinerilor în Europa.

În februarie, UE a anunţat un plan de şapte ani în valoare de 6 miliarde de euro împotriva şomajului tinerilor care ar putea fi implementat din ianuarie anul viitor.

Te-ar mai putea interesa și
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel naţional, nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate......
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr ...
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...