Prea mulţi producători de maşini electrice în China – Statul va consolida industria supraaglomerată – Guvern

China are "prea mulţi" producători de vehicule electrice (EV) şi Guvernul va încuraja consolidarea, a afirmat luni ministrul Industriei şi Tehnologiei Informaţiei, Xiao Yaqing, transmite Reuters.
AGERPRES - lun, 13 sept. 2021, 12:37
Prea mulţi producători de maşini electrice în China - Statul va consolida industria supraaglomerată - Guvern

De asemenea, a anunţat oficialul, China îşi va îmbunătăţi reţeaua de staţii de încărcare şi va dezvolta vânzările de vehicule electrice pe pieţele rurale, scrie Agerpres.

Producătorii de vehicule electrice, cum ar fi Nio Inc, Xpeng Inc şi BYD, şi-au extins capacităţile de producţie în China, unde autorităţile promovează automobilele electrice şi hibride pentru a reduce poluarea.

China ar putea extinde dincolo de 2022 subvenţiile acordate pentru achiziţionarea de automobile electrice şi hibride, pentru a sprijini dezvoltarea acestui sector, a anunţat recent Wan Gang, consilier guvernamental, cunoscut în presa chineză drept „tatăl EV”.

Autorităţile de la Beijing vor ca automobilele electrice şi hibride să reprezinte 20% din totalul vânzărilor auto până în 2025, faţă de aproximativ 5% acum.

Xiao a informat luni că Ministerul Industriei va accelera soluţiile alternative pentru a rezolva deficitul de semiconductori, care a afectat producţia pe cea mai mare piaţă auto din lume.

Săptămâna trecută, autorităţile de reglementare din China au amendat trei firme care vând cipuri pentru industria auto pentru majorarea preţurilor, în încercarea de a sprijini producţia auto a ţării.

Această criză globală a semiconductorilor a afectat semnificativ producţia marilor companii auto, inclusiv Ford Motor, Honda Motor şi Volkswagen.

Ca un semn promiţător pentru producătorii auto globali care au investit masiv în China, livrările de automobile electrice şi hibride au crescut cu 180% în august, la nivelul record de 321.000 de unităţi,.

În primele opt luni din acest an, livrările de automobile electrice şi hibride au crescut cu 190%, la 1,8 milioane de vehicule, arată datele publicate de Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM).

Vânzările de automobile electrice şi hibride (EV) pe piaţa chineză ar urma să crească anual cu peste 40% în următorii cinci ani, a estimat recent Fu Bingfeng, vicepreşedinte executiv la Asociaţia Producătorilor Auto din China.

La o conferinţă de presă a CAAM, Fu Bingfeng a indicat că Asociaţia se aşteaptă ca anul acesta să fie livrate 1,9 milioane de automobile electrice şi hibride, iar anul viitor 2,7 milioane.

Te-ar mai putea interesa și
Fondurile de pensii private obligatorii aveau, în august, active de peste 86 miliarde de lei, în creştere cu 25,85%
Fondurile de pensii private obligatorii aveau, în august, active de peste 86 miliarde de lei, în creştere cu 25,85%
Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 86,261 miliarde de lei, la 31 august 2021, în creştere cu 25,85% faţă de nivelul existent la 31 august 2020, potrivit datelor......
Pandemia a schimbat modul în care antreprenorii se raportează la cifre. O treime lucrează prudent şi gestionează atent cheltuielile
Pandemia a schimbat modul în care antreprenorii se raportează la cifre. O treime lucrează prudent şi gestionează atent ...
 Pandemia a schimbat modul în care antreprenorii se raportează la cifre, astfel 31,5% lucrează prudent şi gestionează ...
GCS: 3.817 cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2. Peste 35.000 de teste efectuate în ultimele 24 de ore
GCS: 3.817 cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2. Peste 35.000 de teste efectuate în ultimele 24 de ore
Un număr de 3.817 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
PAID: Numărul locuinţelor asigurate obligatoriu a crescut cu 3,87% în august
PAID: Numărul locuinţelor asigurate obligatoriu a crescut cu 3,87% în august
Numărul poliţelor active de asigurare obligatorie a locuinţei (PAD) a crescut în august 2021 cu 3,87%, ajungând la aproximativ ...