Palmer Capital a pierdut meciul cu Prebet Aiud. Salariaţii Prebet îşi vând acţiunile

Producătorul de materiale de con­struc­ţii Prebet Aiud a raportat un profit net de 700.000 de lei, în primele şase luni din acest a, triplu faţă aceeaşi perioadă a anului trecut. Salariaţii au cedat, însă, luna trecută, majoritatea acţiunilor membrilor conducerii, dintre care se remarcă Liviu Hagea, preşedintele consiliului de administraţie, cu peste 28%. La Prebet este acţionar un fond de investiţii olandez care nu a reuşit să convingă instanţele româneşti privind o majorare de capital presupus  ilegală.
Adrian N. Ionescu - lun, 06 aug. 2012, 07:48
Palmer Capital a pierdut meciul cu Prebet Aiud. Salariaţii Prebet îşi vând acţiunile

Asociaţia Salariaţilor Prebet, mai are puţin peste 21% din acţiuni şi continuă să vândă.

Prebet Aiud (simbol bursier PREB), specializată în producţia de prefabricate de beton, şi-a sporit

afacerile cu 52% , până la 15,35 milioane de lei (3,5 mil. euro).

Printre acţionarii companiei se mai numără şi un fond de investiţii dedicat României, administrat de subsidiara olandeză a Palmer Capital (fosta Middle Europe Investment), cu o deţinere de peste 5%.

Înaintea vânzării de către PAS a mai mult de jumătate din acţiunile sale şefului companiei, fondul de investiţii Roemenie & Bulgarije (în prezent Palmer Capital Emerging Europe Equity Fund, administrat de Palmer Capital, a dat în judecată compania din Aiud, acuzând faptul ca asociaţia salariaţilor că, la data respectivă, şi-a menţinut calitatea de acţionar majoritar al companiei ilegal, fara să platească integral acţiunile subscrise în cadrul majorării de capital efectuate anul trecut. Oficialii Prebet au contrazis reclamantul.

„Nu am reuşit să convingem judecătorii români de dreptatea noastră. Ne continuăm, totuşi activitatea în România“, a declarat, pentru ECONOMICA.NET, Cristian Fader, directorul de investiţii pentru România al Palmer Capital.

Palmer Capital Emerging Europe Equity Fund  este unul dintre puţinele fonduri de investiţii străine captive în România.Peste 75% din activele fondului , de 9 milioane de euro, sunt acţiuni ale unor companii româneşti mijlocii, precum Prospecţiuni Geologice (simbol bursier PRSN), care ocupă 10,5 % din portofoliul fondului.

Urmează compania de servicii de foraj şi extracţie Rompetrol Well Services (PTR, 10,4%), potrivit raportului pe luna iunie al fondului, şi Iproeb Bistriţa (IPRU, 7,2%), SIF 2 (Moldova, 6,5%), Romcarbon Buzău (ROCE, 6%), SIF 1 (Banat Crişana), Condmag Braşov (COMI), SIF 3 (Transilvania), Romcab şi compania bulgară Chimimport.

Prebet a raportat anul trecut un câştig net de 1,1 miloane lei, faţă de profitul nesemnificativ din 2010. Anul trecut, afacerile companiei s-au majorat cu 17,6%, până la 27 de milioane de lei (6,4 mil. euro).

 

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...