Precizare CE Oltenia: Externalizarea centralei Craiova 2 se va face în doi ani

Complexul Energetic Oltenia a informat că programul de externalizare a centralei Craiova 2 din structura Complexului, care va fi demarat începând cu vara lui 2021, va dura doi ani.
Economica.net - joi, 24 sept. 2020, 05:25

Iată integral comunicatul companiei:

“În legătură cu relatările recente din presă pe tema externalizării Sucursalei Craiova II, Directoratul Complexului Energetic Oltenia face următoarele precizări:

Procesul de externalizare a Sucursalei Craiova II este unul de durată, programat să  înceapă în vara anului viitor și se va derula timp de aproximativ 2 ani. Deci, nu poate fi vorba de externalizarea propriu-zisă a Sucursalei Craiova II in cursul anului viitor.

Divizarea Sucursalei Craiova II din Complexul Energetic Oltenia presupune crearea unei noi companii ce va rezulta prin fuziunea Sucursalei Craiova II cu Societatea de termoficare locală. Acționariatul noii companii va fi compus din acționarii actuali ai CE Oltenia și Consiliul Local al municipiului Craiova.

Planul externalizării Sucursalei Craiova II nu este adus acum pentru prima oară în discuție. CE Oltenia și Consiliul Local Craiova au căutat încă din 2012 soluții pentru ca o singură entitate să asigure producția, transportul și distribuția energiei termice. Ultima discuție pe această temă cu reprezentanții Consiliului Local a avut loc în vara acestui an.

Integrarea si modernizarea lanțului de producție, transport și distribuție este singura variantă eficientă economic pentru sectorul energiei termice și care poate fi aplicată la nivel centralizat în municipiul Craiova, aceasta putand beneficia de finantare din Fondul de Modernizare dupa anul 2021”.

Precizarea a venit după ce noi am scris că centrala Craiova 2 va fi externalizată din actuala structură a CE Oltenia începând din anul 2021, potrivit unei declarații pe care ne-au acordat-o oficialii companiei. “Energia termică nu este core business pentru noi, noi producem cărbune și punem pe piață energie electrică. Am luat decizia să externalizăm această centrală. Facem un joint-venture, o nouă companie, căreia noi în externalizăm centrala iar Consiliul Local vine cu restul”, ne-a declarat Lăcrămioara Diaconu-Pințea, membru al directoratului CE Oltenia.

Declarația a stârnit rumoare printre sindicate, care s-au plâns să au aflat despre acest lucru din presă

Te-ar mai putea interesa și
Polonezii  scot cărbune din propriile grădini, o afacere foarte profitabilă în actuala criză energetică
Polonezii scot cărbune din propriile grădini, o afacere foarte profitabilă în actuala criză energetică
Şoferul de taxi polonez Grzegorz spune că telefonul său sună tot timpul, fiind foarte solicitat pentru serviciile sale, însă ceea ce vor oamenii de la el nu este o călătorie cu taxiul,......
Macron va căuta la Washington ajutor pentru Europa în fața concurenței chineze
Macron va căuta la Washington ajutor pentru Europa în fața concurenței chineze
Preşedintele francez Emmanuel Macron va fi primit săptămâna viitoare de omologul său american Joe Biden în cursul unei ...
Peste jumătate din mașinile second-hand aduse în România au fost avariate înainte
Peste jumătate din mașinile second-hand aduse în România au fost avariate înainte
Una din cinci maşini rulate din România au kilometrajul modificat, iar mai bine de jumătate dintre acestea au fost avariate, ...
Țigările se vor scumpi dramatic și în România. UE vrea să dubleze accizele, nu scapă nici tutunul încălzit
Țigările se vor scumpi dramatic și în România. UE vrea să dubleze accizele, nu scapă nici tutunul încălzit
UE urmează să propună o taxă de vaping la nivelul întregului bloc comunitar, ca parte a unei schimbări a impozitării ...