Prefab estimează pentru acest an venituri în scădere uşoară şi un profit triplu

Producătorul de materiale de construcţii Prefab Bucureşti (PREH), controlat de omul de afaceri Marian Petre Miluţ, estimează pentru acest an venituri în scădere cu 6%, la 80 milioane lei (18,2 milioane euro) şi un profit net în creştere de trei ori, la 2,9 milioane lei (671.000 de euro).
Economica.net - joi, 29 mart. 2012, 20:51
Prefab estimează pentru acest an venituri în scădere uşoară şi un profit triplu

Compania a înregistrat anul trecut venituri de 85,1 milioane lei (20,1 milioane euro) şi un câştig de 917.000 de lei (216.000 de euro).

Cheltuielile ar urma să scadă în acest an cu aproape 9%, la 76,5 milioane lei (17,4 milioane euro), de la 83,8 milioane lei (19,7 milioane euro), potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat, joi, în AGA.

Acţionarii au aprobat, totodată, lansarea unui program de răscumpărare a cel mult 10% din acţiuni, pachetul de titluri urmând să fie distribuit administratorilor, directorilor şi angajaţilor. Pentru acest program, Prefab dispune de 4 milioane lei (913.000 de euro).

Calculat la cel mai recent preţ de la bursã, de 1,452 lei/acţiune, pachetul de titluri vizat este evaluat la 7 milioane lei.

Pachetul de acţiuni ar urma să fie răscumpărat la preţuri cuprinse între 0,5 lei/titlu şi 7 lei/acţiune. Astfel, dacă toate titlurile ar fi răscumpărate la preţul minim propus Prefab ar plăti 2,4 milioane lei, iar la preţul maxim pachetul este evaluat la 33,9 milioane lei.

Prefab are un capital social de 24,2 milioane lei, divizat în 48,5 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,5 lei.

Compania este controlată de omul de afaceri Marian Petre Miluţ, care deţine prin firma Romerica Internaţional din Bucureşti 81,41% din titluri. În acţionariat se mai regăseşte SIF Muntenia (SIF4), cu aproape 13% din titluri, conform celor mai recente date raportate Bursei.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile Prefab a fost realizată în şedinţa bursieră din 23 martie, când preţul a scăzut cu 6,92%, la 1,452 lei. La această cotaţie, compania are o capitalizare de 70,4 milioane lei (16,1 milioane euro).

(Pentru conversia în euro a sumelor prevăzute în bugetul pentru acest an a fost utilizat cursul leu/euro publicat joi de BNR, de 4,3788 lei/euro, iar pentru rezultatele financiare de anul trecut a fost utilizat cursul de schimb mediu pentru 2011, de 4,2379 lei/euro).

Te-ar mai putea interesa și
Criză Bulgaria – Vecinii de la Sud de Dunăre sunt tot mai aproape de alegeri anticipate, după ce şi populiştii au respins mandatul de a forma un guvern
Criză Bulgaria – Vecinii de la Sud de Dunăre sunt tot mai aproape de alegeri anticipate, după ce şi populiştii ...
Partidul populist bulgar 'Există un astfel de popor' (ITN) a refuzat joi mandatul de a încerca să formeze un nou guvern, ceea ce deschide calea pentru preşedintele Rumen Radev de a convoca......
Record după record pentru aur – Cotaţiile pe pieţele internaţionale au sărit din nou de 2.200 dolari/uncie. Cea mai mare valoare din istorie la cursul BNR
Record după record pentru aur – Cotaţiile pe pieţele internaţionale au sărit din nou de 2.200 dolari/uncie. Cea ...
Aurul creşte azi, 28 martie 2024, şi atinge un nou record la cursul BNR. Este cea mai mare cotaţie din istoria României ...
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, ...
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori ...