Prefectul Capitalei: Este posibil să se amâne decizia în privinţa cererii de declarare a stării de alertă în Sectorul 1

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, luni, că este "posibil" să amâne, până la finalizarea raportului Gărzii de Mediu, decizia privind cererea de declarare a stării de alertă în Sectorul 1 făcută de autoritatea locală vineri, în contextul în care operatorul de salubritate nu mai ridica gunoaiele în această zonă administrativă.
AGERPRES - lun, 07 iun. 2021, 14:17
Prefectul Capitalei: Este posibil să se amâne decizia în privinţa cererii de declarare a stării de alertă în Sectorul 1

„Am primit un răspuns de la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti care acoperă perioada de 4 şi 5 iunie şi situaţia de la spitale, care a fost rezolvată. Având în vedere că la Garda de Mediu încă se aşteaptă finalizarea raportului, este posibil ca decizia să fie amânată până la acel moment”, a explicat Stoica, într-o declaraţie de presă.

Prefectul Capitalei declara vineri că a solicitat Direcţiei de sănătate publică, Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Gărzii de Mediu să facă o analiză şi, în funcţie de constatările acestora, va decide dacă va da curs cererii privind declararea stării de alertă în Sectorul 1, scrie Agerpres.

„Eu sper că în următoarele zile – o zi, două, cel mai târziu luni – să am un răspuns din partea tuturor instituţiilor”, menţiona Alin Stoica.

El preciza că o decizie finală de instituire a stării de alertă se ia în Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, însă pentru aceasta trebuie să existe acordul Instituţiei Prefectului.

Romprest a anunţat sâmbătă că reia ridicarea deşeurilor.

„Având în vedere apelul nostru, transmis către toate autorităţile, în sensul găsirii unei soluţii pentru rezolvarea situaţiei de blocaj create la nivelul Sectorului 1 şi înţelegând importanţa asigurării continuităţii serviciului public de salubritate, partenerii noştri contractuali, 3R Green SRL, Rom Waste Solution SA şi Iridex Group SRL, ne-au comunicat (…) că vor permite accesul în staţia de sortare, în limita capacităţilor lor, al autospecialelor încărcate cu deşeurile colectate din Sectorul 1, urmând ca diferendul financiar să îşi găsească o rezolvare amiabilă, instituţională, în cursul săptămânii viitoare. Romprest va mobiliza imediat toate resursele alocate serviciului pentru ca, pe măsură ce autospecialele se vor descărca la staţia de sortare, să intre în program de colectare a deşeurilor care s-au acumulat în sector începând cu data de 1 iunie 2021, dată la care accesul la staţiile de sortare agreate a fost interzis”, informa Romprest.

Edilul Clotilde Armand anunţa sâmbătă că Primăria Sectorului 1 va depune plângeri penale pentru infracţiunea de şantaj acţionarilor companiei Romprest Service S.A. şi solicita autorităţilor abilitate să fie ridicată licenţa acestui operator.

Ea spunea că, în paralel, va solicita Consiliului Local Sector 1 şi în Justiţie rezilierea contractului cu acest „operator şantajist”.

„Am solicitat Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă să înainteze Prefecturii Municipiului Bucureşti o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situaţiei sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 cauzată de şantajul şi suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate. În paralel, am purtat discuţii cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 şi am ajuns la un acord. Am aflat că staţiile de sortare şi-au redeschis porţile începând de astăzi dimineaţă pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste staţii erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăţilor făcute de Primăria Sectorului 1”, scria Clotilde Armand, vineri, pe Facebook.

 

Te-ar mai putea interesa și
Statul mai are nevoie de doi ani pentru a finaliza locuințele cu bani de la Banca Consiliului Europei. Câte locuințe finalizează din cele 7.000 prevăzute inițial
Statul mai are nevoie de doi ani pentru a finaliza locuințele cu bani de la Banca Consiliului Europei. Câte locuințe finalizează ...
Cel mai mare dezvoltator din România, statul, nu a reușit să cheltuie 175 de milioane de euro dintr-un împrumut acordat în 2016 pentru construcția a 7.000 de locuințe. ...
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...