Prefectul Capitalei nu-și dorește să ajungă să ia măsuri de urgență în problema gunoaielor din Sectorul 1. Burduja (PNL) vrea crearea unui grup tehnic de lucru

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, marţi, că nu-şi doreşte să ajungă în situaţia de a trebui să ia măsuri de urgenţă în problema gunoaielor din Sectorul 1.
AGERPRES - mar, 15 iun. 2021, 21:09
Prefectul Capitalei nu-și dorește să ajungă să ia măsuri de urgență în problema gunoaielor din Sectorul 1. Burduja (PNL) vrea crearea unui grup tehnic de lucru

„Nu ne dorim să ajungem într-o situaţie în care să trebuiască să luăm măsuri de urgenţă. Acumularea necontrolată de gunoaie în Sectorul 1 poate să ducă acolo. A existat o solicitare din partea Primăriei Sectorului 1, noi urmărim în continuare situaţia. Am solicitat organelor în drept – DSP şi Garda de Mediu – să monitorizeze constant şi să ne raporteze în timp real”, a explicat Stoica, care a participat la întâlnirea cu factori implicaţi în domeniul salubrităţii în Sectorul 1, care a avut loc, marţi, la propunerea preşedintelui PNL Sector 1, Sebastian Burduja.

Citește și: https://www.economica.net/prefectul-capitalei-nu-pot-da-acordul-pentru-starea-de-alerta-in-sectorul-1_516016.html

În opinia Prefectul Capitalei, o soluţie amiabilă este dificil de găsit. „Am văzut că există diferenţe destul de mari între Primăria Sectorului 1 şi prestator cu privire la modul în care privesc acest contract, deci, este destul de corect să afirmăm că în următoarea perioadă o soluţie amiabilă este dificil de găsit, de aceea concentrarea a fost pe o soluţie temporară, care să deblocheze lucrurile şi am identificat împreună cu prestatorul punctele de blocaj şi împreună cu Sectorul 1 şi acţionăm pentru rezolvarea acelor puncte de blocaj. De asemenea, am încercat şi să apropiem punctele de vedere ale celor două părţi şi am avut şi ieri o sesiune de discuţii între părţi. Opiniile şi poziţiile sunt destul de îndepărtate, drept pentru care rămânem la soluţiile temporare”, a adăugat Alin Stoica.

Burduja propune formarea unui grup tehnic de lucru

Preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, a propus marţi, la finalul unei dezbateri dedicate problemei salubrizării, constituirea unui grup tehnic de lucru, din care să facă parte reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC), ai Gărzii de Mediu, ai Prefecturii, ai companiei Romprest, precum şi consilieri locali de la toate partidele.

Sala de Consiliu Local al Sectorului 1 a găzduit, marţi, la iniţiativa PNL, o dezbatere la care au fost invitate toate părţile implicate în problema salubrizării.

„Faptul că nu avem demarată o procedură de achiziţie publică pentru activitatea de sortare, la opt luni de când e o situaţie de blocaj, pare un lucru grav, dar salut faptul că instituţiile aici prezente, în special domnul preşedinte de la ANRSC, au venit cu o abordare extrem de raţională, de constructivă, de dispusă la dialog. Şi cred că nu putem să facem altceva decât colegii liberali să vină în viitoarea şedinţă de Consiliu local, eu sper că vor fi susţinuţi de toate partidele, cu propunerea constituirii unui grup tehnic de lucru care să includă şi ANRSC, şi Garda de Mediu, şi Prefectura, şi prestatorul, şi consilieri locali de la toate partidele, în acelaşi stil de transparenţă, cu reuniuni deschise publicului, cu întrebări deschise”, a spus liderul PNL.

Potrivit acestuia, faptul că există mii de firme care nu au încheiat contracte corespunzătoare cu operatorul de salubritate şi care, „practic, pun costurile pe seama tuturor cetăţenilor” din sector reprezintă „un lucru care grav” care trebuie de asemenea rezolvat.

El s-a arătat nedumerit de faptul că a fost fotografiat alături de un reprezentant al Romprest, precizând că ar trebui publicat contractul angajatului Primăriei care a făcut poza respectivă. În acest sens, Burduja a solicitat secretarului general să se asigure că toate contractele încheiate de autoritatea locală sunt postate pe site.

„S-a întâmplat mai devreme un moment în care am fost fotografiat cu un domn de la Romprest, nu îl cunosc şi acest lucru a fost făcut de un om plătit de Primărie. Nu ştiu dacă în contractul dânsei are şi poze, dar am putea şti acest lucru dacă acest contract ar fi făcut public. Nu doar acest contract, ci toate contractele pe care Primăria Sectorului 1 le încheie, după cum rezultă dintr-o hotărâre de Consiliul local iniţiată de PNL, prin care Primăria este obligată să publice toate contractele pe care le încheie. Doamnă secretar general, trebuie să vă rog, în numele colegilor mei, să respectăm această hotărâre de Consiliu local şi toate contractele să fie publicate pe site. Din păcate, la o primă vedere, nu sunt decât de acum vreun an şi ceva”, a spus el.

Totodată, Sebastian Burduja şi-a exprimat regretul în legătură cu faptul că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, şi aparatul de specialitate al Primăriei nu au fost prezenţi pe întreg parcursul întâlnirii.

Armand anunță că va propune rezilierea contractului cu Romprest

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat, marţi, în debutul aceleiaşi dezbateri că va propune în următoarea şedinţă a Consiliului local rezilierea contractului cu compania Romprest.

„Din cauza dumneavoastră, stimaţi colegi liberali, am ajuns aici, din cauza dumneavoastră şi a contractului semnat de dumneavoastră avem acum gunoiul pe străzi. Acest contract este semnat de Consiliul Local şi Romprest. (…) Stimaţi colegi liberali, (…) aţi demonstrat în toate şedinţele de Consiliu local că, atunci când vine vorba despre respectiva companie, sunteţi cei mai aprigi avocaţi Romprest. L-am auzit ieri pe şeful PNL Sector 1 Sebastian Burduja declarând public că nu îl interesează ce operator este în sector, îl interesează să fie ridicat gunoiul. Asta ne dorim şi noi şi mă bucur că există consens în această privinţă. Voi propune în viitoarea şedinţă a Consiliului Local al Sectorului 1 rezilierea contractului cu Romprest”, a spus Armand.

Citește și: https://www.economica.net/clotilde-armand-va-propune-in-prima-sedinta-a-consiliului-local-sector-1-rezilierea-contractului-cu-romprest_516977.html

Te-ar mai putea interesa și
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 de bolnavi pe zi și ce se întâmplă cu relaxarea
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 ...
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății. Ministrul Ioana Mihăilă(foto) spune că se poate observa deja o creștere a numărului de cazuri de COVID 19 și în România, iar în scenariul......
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
După un an record în care Netflix a adăugat 36 de milioane de abonați în 2020, cel mai popular serviciu de streaming ...
Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce se întâmplă cu turiștii de acolo și ce e obligatoriu să știi dacă urmează să pleci?
Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce ...
Numărul de cazuri noi de COVID 19 depistate în Grecia a crescut abrupt în ultimele zile, iar țara în care își fac ...
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, vineri seară, că 87% din noile cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 ...