Prefectura Capitalei vrea anularea în instanţă a unor hotărâri ale CGMB

Prefectura Capitalei vrea anularea în instanţă a unor hotărâri ale Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) din lunile aprilie şi mai, legate de alocarea unor fonduri pentru realizarea unui sistem de transport cu bicicleta în centrul Capitalei şi de revocarea unor reprezentanţi din conducerea RATB şi RADET.
Economica.net - joi, 31 iul. 2014, 15:05
Prefectura Capitalei vrea anularea în instanţă a unor hotărâri ale CGMB

Prefectura Capitalei anunţă că a înaintat Tribunalului Bucureşti cererea de chemare în judecată pentru anularea mai multor hotărâri adoptate de CGMB în şedinţe de îndată din 29 aprilie şi 30 mai.

Conform sursei citate, acţiunea a fost introdusă pe baza Legii contenciosului administrativ, întrucât convocarea CGMB în şedinţe de îndată a avut loc în alte situaţii decât cele menţionate în Legea administraţiei publice locale iar la procedura prealabilă declanşată în aplicarea Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, CGMB nu a procedat la revocarea actelor administrative criticate şi nici nu a transmis prefectului municipiului Bucureşti soluţia adoptată cu privire la solicitarea de revocare a hotărârilor apreciate ca fiind nelegale.

Potrivit Legii nr. 554/2004, hotărârile atacate sunt suspendate de drept până la soluţionarea cauzei, mai relevă sursa citată.

Printre hotărârile contestate de Prefectură se numără cele vizând includerea în bugetul Capitalei pe 2014 a sumelor aprobate de Guvern pentru implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a Capitalei, revocarea membrilor în consiliul de administraţie al Regiei Autonome de Transport Bucureşti şi în consiliul de administraţie al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice, declanşarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică ‘Reabilitarea sistemului rutier şi a liniei de tramvai pe bulevardul Liviu Rebreanu’.

‘În contextul în care Prefectura a făcut o plângere prealabilă prin care ni s-a solicitat modificarea unor puncte din hotărârile de consiliu de la data respectivă iar noi datorită faptului că nu a existat o majoritate nu am mai reuşit să le modificăm în şedinţele de Consiliu General ce au precedat aceste şedinţe, prefectul a înaintat în instanţă plângerea împotriva acestor decizii, însă toată deschiderea CGMB, cel puţin a consilierilor PSD, a existat şi există pentru a îndrepta aceste erori materiale sau mici elemente care nu sunt în concordanţă 100% cu legislaţia în vigoare. Prefectul a atacat în instanţă pentru a le declara nule. Nu a mai existat cvorumul sau majoritatea necesară pentru a remedia aceste erori de două luni’, a declarat pentru AGERPRES consilierul municipal al PSD Mihai Peptan.

La rândul său, consilierul PNL în CGMB Cornel Pieptea consideră că hotărârea Prefecturii este o decizie normală în contextul evenimentelor ulterioare acelei şedinte.

‘Practic, după acea şedinţă au avut loc mai multe şedinţe de îndată care au fost atacate şi suspendate de drept. În acest moment, acele hotărâri nu mai produc efecte’, a spus Pieptea pentru AGERPRES.

În opinia consilierului municipal al PDL Silviu Văduva, prefectul Capitalei acţionează mai mult pe forma legii, şi nu pe fond.

‘Prefectul ar face mai bine să acţioneze echidistant politic şi în aşa fel încât să nu perturbe activitatea oraşului decât atunci când se practică adoptarea unor hotărâri de Consiliu General care să nu respecte cadrul legal’, a precizat Văduva pentru AGERPRES

Te-ar mai putea interesa și
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi vinde......
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte ...
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...