Prelungirea Ghencea – Declanşarea exproprierilor pentru proiect şi pentru un drum de acces în Cartierul Henri Coandă au fost aprobate de CGMB

Consiliul General al Capitalei a aprobat în şedinţa de marţi patru hotărâri care vizează declanşarea procedurilor de expropriere în vederea unor investiţii, inclusiv cea din Prelungirea Ghencea sau realizarea unui drum de acces în Cartierul Henri Coandă.
AGERPRES - mar, 08 mart. 2022, 13:25
Prelungirea Ghencea - Declanşarea exproprierilor pentru proiect şi pentru un drum de acces în Cartierul Henri Coandă au fost aprobate de CGMB

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a salutat adoptarea celor patru proiecte, respinse în trei şedinţe anterioare din cauză că nu întruniseră majoritatea necesară de două treimi, scrie Agerpres.

„PSD a înţeles în sfârşit că interesul bucureştenilor trebuie să primeze în faţa interesul de partid. Au fost votate în şedinţa extraordinară a CGMB cele 4 proiecte privitoare la exproprieri (inclusiv cel din Prelungirea Ghencea) care picaseră în precedentele trei şedinţe”, a scris edilul general, pe Facebook.

Proiectele au fost introduse pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de marţi, la propunerea consilierului municipal USR Andrei Rigu, care a prezentat avantajele investiţiilor.

„Accesul în Cartierul Henri Coandă se face printr-o stradă de pământ, de piatră – foarte dificil de accesat – şi un alt acces, mai îndepărtat, în zona Pipera. Acest obiectiv va permite accesul din partea cartierului Aviaţiei”, a explicat el.

În legătură cu Străpungerea bd. Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu Etapa II – km 2+400 – intersecţie Calea Vitan Bârzeşti, a precizat că în momentul de faţă această secţiune a obiectivului are doar o bandă pe sens şi că se produc cozi foarte mari, din cauza numărului mare de maşini care folosesc strada.

În ce priveşte proiectul din Prelungirea Ghencea, anunţat încă din anul 2006, dar ale cărui lucrări au început în 2019, Rigu a declarat că acesta a avansat „foarte puţin” până în momentul de faţă.

Referindu-se la proiectul „Modernizare sistem rutier şi linii de tramvai” de pe Bulevardul Aerogării, între şos. Bucureşti-Ploieşti şi str. Alexandru Şerbănescu, Rigu a explicat că acesta presupune exproprierea a doar 2 metri pătraţi (4.000 de euro) şi ar permite deblocarea liniei de tramvai numărul 5, care face legătura între centrul oraşului, zona Pipera şi zona Aviaţiei.

În timpul dezbaterilor, consiliera municipală PSD Daniela Raiciu a declarat că social democraţii votează în favoarea proiectelor, având în vedere că în urmă cu o zi a fost aprobat bugetul Capitalei.

În şedinţa din 25 februarie, liderul grupului PSD din CGMB, Aurelian Bădulescu, critica modul în care au fost întocmite proiectele de hotărâre referitoare la exproprieri, invocând inclusiv faptul că suma trebuie fixată de comun acord între proprietar şi expropriator înainte de începerea procedurii, dar şi faptul că este necesară adoptarea prealabilă a bugetului Capitalei pentru anul 2022.

Te-ar mai putea interesa și
Burduja: Plafoanele preţurilor la energie şi gaze la clienţii finali rămân până la 31 martie 2025
Burduja: Plafoanele preţurilor la energie şi gaze la clienţii finali rămân până la 31 martie 2025
Plafoanele preţurilor la energie electrică şi gaze naturale la clienţii finali vor rămâne până la 31 martie 2025, a declarat, joi, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, care a precizat că,......
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
Perioada în care nu se aplică sancţiuni pentru nerespectarea termenului-limită de 5 zile lucrătoare prevăzut pentru ...
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
 Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, referitor la posibilitatea eliminării impozitului pe concediile ...
Primul drum de mare viteză inaugurat în 2024: A fost deschisă circulația pe DEx16 Oradea – A3 VIDEO
Primul drum de mare viteză inaugurat în 2024: A fost deschisă circulația pe DEx16 Oradea – A3 VIDEO
CNAIR a deschis circulația joi, la ora 15:00, pe drumul de mare viteză DEx16 Centura Oradea - A3, a informat Cristian Pistol, ...