Prelungirea Ghencea: lucrările de lărgire pe primul tronson vor fi gata în mai – companie municipală FOTO

Lucrările pe primul tronson din Prelungirea Ghencea, cuprins între Strada Brașov şi strada Râul Doamnei, au termen de finalizare luna mai 2020, a anunţat joi compania municipală Trustul de Clădiri Metropolitane (TCM). La final, noua arteră va avea cale dublă de tramvai, 2 benzi de circulație pe sens, pistă de biciclete cu dublu sens, trotuare și spații verzi intre acestea și partea carosabilă.
Anemona Andone - joi, 20 feb. 2020, 13:03
Prelungirea Ghencea: lucrările de lărgire pe primul tronson vor fi gata în mai - companie municipală FOTO

„Odată cu îmbunătățirea vremii, au fost accelerate lucrările de deviere rețele și infrastructură drum pentru obiectivul de investiții ‘Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralărgire Bulevardul Ghencea. În momentul de față se lucrează la primul tronson (Str. Brașov – str. Râul Doamnei), unde au fost finalizate demolările în procent de 100% și a început pregătirea terenului pentru relocarea rețelelor de utilități. Termenul de finalizare pentru primul tronson (stânga proiect) este luna mai 2020, la nivel de asfalt (fără strat de uzură)”, scriu reprezentanţii Trustului de Clădiri Metropolitane.

Ei adaugă că, pentru a continua lucrările pe zona tramvaiului, traficul va fi redirecționat pe zona cu carosabilul nou. „În vederea respectării punctelor critice din proiect cât și al implementării programului de lucru, contăm pe suportul Primăriei Municipiului București cât și pe cel al operatorilor utilităților ce urmează a fi relocate”, mai spun reprezentanţii TCM.

Potrivit lor, în perioada imediat următoare vor fi consemnate sumele aferente exproprierilor pentru tronsonul 2 al lucrării, de la strada Râul Doamnei până la strada Valea Oltului. „Urmează să începem demolările pe acest tronson și începerea efectivă a lucrărilor”, au mai spus reprezentanţii TCM.

Noua arteră, care va avea aproximativ 6 km, va avea cale dublă de tramvai, 2 benzi de circulație pe sens, pistă de biciclete cu dublu sens, trotuare și spații verzi intre acestea și partea carosabilă. Totodată, va fi realizat și un nod intermodal (tramvai 41, autobuze și microbuze ale liniilor preorășenești) precum și o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri.

Proiectul începe pe Bulevardul Ghencea, de la Terminalul Tramvaiului 41, traversează intersecția cu Str. Brașov, se continuă cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi și se termină la intersecția cu Centura Municipiului București, într-un nod intermodal.

Toate intersecțiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu străzile Brașov, Valea Oltului și Râul Doamnei vor fi semaforizate.

Proiectul propus se va corela cu Nodul Rutier de la Domnești care se află sub coordonarea CNAIR, prin care se realizează legătura cu Centura București.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Antibiotice Iași a câștigat o licitație de 11 mil. euro în Marea Britanie. Va livra antiinfecțioase injectabile
Antibiotice Iași a câștigat o licitație de 11 mil. euro în Marea Britanie. Va livra antiinfecțioase injectabile
Compania Antibiotice Iași a câștigat licitația organizată de Ministerul Sănătății din Regatul Unit al Marii Britanii ...
Interdicţiile generale de călătorie nu vor împiedica răspândirea Omicron – OMS
Interdicţiile generale de călătorie nu vor împiedica răspândirea Omicron – OMS
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat marţi că interdicţiile generale de călătorie nu vor împiedica ...
Banca Naţională a României pune de astăzi în circulaţie bancnota de 20 de lei
Banca Naţională a României pune de astăzi în circulaţie bancnota de 20 de lei
Banca Naţională a României (BNR) pune în circulaţie, de la 1 decembrie 2021, o bancnotă cu valoarea nominală de 20 ...