Premier Energy cumpără CEZ Vânzare

Compania CEZ Vânzare a fost achiziționată de Premier Energy, în data de 21 decembrie, potrivit unui comunicat de presă al CEZ Vânzare.
Mihai Nicuţ - joi, 21 dec. 2023, 17:52
Premier Energy cumpără CEZ Vânzare

Tranzacția va intra în vigoare după parcurgerea prealabilă a tuturor procedurilor legale necesare. Premier Energy este furnizor de gaze pentru consumatori casnici şi non-casnici (din zona de retail, industrie, comerţ), operează şi deţine o reţea de distribuţie de gaz în București şi în zonele limitrofe capitalei: zona de Sud şi de Vest a ţării, cât şi în localităţi mai mici din partea de nord a României.

Compania reprezintă al treilea cel mai mare jucător din piața de profil. Prevederile contractuale dintre companie și clienții, angajații, furnizorii sau partenerii lor rămân aceleași în contextul tranzacției și al schimbării acționarului. De asemenea, echipa CEZ Vânzare și datele de contact rămân neschimbate și în perioada următoare.

Strategia CEZ Vânzare va rămâne concentrată pe activitatea de furnizare a energiei electrice și a gazelor naturale și strâns corelată cu nevoile clienților săi.

Până la finalizarea tranzacției, clienții sunt invitați să folosească aceleași canale de comunicare pentru orice aspect legat de operațiunile companiei în același spirit de dialog orientat spre soluții, mai arată CEZ Vânzare.

CEZ Vânzare este principalul furnizor de energie electrică din sud-vestul României, dar și furnizor de gaze naturale, cu un portofoliu de clienți casnici și non-casnici de aproximativ 1,2 milioane de clienți.

Ce spune Premier Energy

Interesul manifestat de noul acționar validează atât importanța pe care compania Premier Energy, deținută de fondul de investiții Emma Capital, a capătat-o în cei zece ani de când activează pe piața din România, cât și potențialul acesteia de a dezvolta piața locală de profil, arată Premier.

“Este o mare bucurie și realizare pentru noi această tranzacție. Achiziția CEZ Vânzare este un pas extrem de important în strategia noastră de dezvoltare locală și regională, în linie cu planul anunțat de a deveni o platformă energetică regională. Suntem implicați pe termen lung în distribuția și furnizarea de gaze naturale în România, precum și în producția și furnizarea de energie electrică din surse regenerabile. Avem un business care se extinde atât organic, cât și prin achiziții și fuziuni, iar obiectivul nostru este integrarea pe verticală. Așadar, preluarea CEZ Vânzare creează sinergii în grupul nostru și ne completează portofoliul”, a declarat Jose Garza, CEO al Premier Energy.

Înființată în 2007, Premier Energy operează ca distribuitor și furnizor pe piața gazelor naturale din România, fiind al treilea mare jucător de profil, după Engie și E.ON. Compania este deținută de holdingul din energie Premier Energy PLC înregistrat în Cipru, controlat indirect de omul de afaceri ceh Jiri Smejc, prin intermediul fondului de investiții Emma Capital. Totodată, Premier Energy PLC este cel mai mare distribuitor și furnizor de energie electrică în Republica Moldova, cu o cotă de piață de circa 70%. La finalul anului trecut, Premier Energy a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni al companiei Alive Capital, cel mai mare jucător independent din piața energiei regenerabile. Prin aceste achiziții, grupul își pregătește tranziţia către energie regenerabilă,  ținta setată pentru România și în regiune fiind de 300-500 MW în următorii cinci ani.

 

Te-ar mai putea interesa și
Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU, după bombardamentul aerian israelian de la Rafah
Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU, după bombardamentul aerian israelian de la Rafah
Consiliul de Securitate al ONU se va întruni marţi într-o reuniune de urgenţă în urma bombardamentului aerian israelian de duminică de la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, transmite dpa....
Cum văd managerii români economia în perioada mai-iulie. Unde vor fi creşteri de preţuri (sondaj INS)
Cum văd managerii români economia în perioada mai-iulie. Unde vor fi creşteri de preţuri (sondaj INS)
Managerii români au estimat, pentru perioada mai - iulie 2024, o creştere a preţurilor şi activităţii în construcţii ...
Record pentru grâu – Cotaţia este la cel mai ridicat nivel din ultimul an pe fondul îngrijorărilor cu privire la ofertă
Record pentru grâu – Cotaţia este la cel mai ridicat nivel din ultimul an pe fondul îngrijorărilor cu privire la ...
Cotaţiile futures la grâu la bursa de la Paris au urcat luni la cel mai ridicat nivel din ultimul an, pe fondul intensificării ...
Uniqa Asigurări și Uniqa Asigurări de Viață au înregistrat un profit brut de 5 milioane de euro în primul trimestru din 2024
Uniqa Asigurări și Uniqa Asigurări de Viață au înregistrat un profit brut de 5 milioane de euro în primul trimestru ...
Volumul total al primelor brute subscrise de UNIQA Asigurări și UNIQA Asigurări de viață în perioada ianuarie – martie ...