1EUR = 4.8747 RON | Bucureşti 14 º

After Business

Premier League a fost evaluat la un miliard de euro şi rămâne cel mai valoros campionat din lume

Prima ligă de fotbal din Anglia, Premier League, rămâne cel mai valoros campionat din lume, fiind evaluat la un miliard de euro, potrivit unui raport al companiei de audit Deloitte, informează goal.com.

06 iun, 2013 | Mediafax

Potrivit raportului, Premier League îşi păstrează supremaţia în faţa Bundesligii, însă campionatul german dispune de mai mulţi spectatori, dar şi de salarii în conformitate cu puterea financiară a cluburilor.

Prima ligă engleză a generat venituri de aproximativ două miliarde de euro în sezonul 2011/2012, în timp ce Bundesliga a avut încasări de circa 1,9 miliarde de euro.

La Liga (Spania), Serie A (Italia) şi Ligue 1 (Franţa), împreună cu Premier League şi Bundesliga deţin un procent de 48 la sută din cota de piaţă a fotbalului european.

Fotbalul continuă să fie stabil din punct de vedere economic în ciuda problemelor financiare de la nivel mondial, după ce veniturile totale au crescut cu 11 procente, până la 19 miliarde de euro.

În Premier League, Serie A şi Ligue 1 salariile reprezintă între 70 şi 75 la sută din bugetele cluburilor. În schimb, La Liga are un procent de 60 la sută, în timp ce Bundesliga de doar 51 la sută.

În sezonul 2011/2012, salariile au crescut cu 16 la sută în Premier League, ceea ce reprezintă de două ori mai mult decât în celelalte patru ligi importante. În ciuda creşterilor salariale, numărul spectatorilor s-a redus cu doi la sută.

Numărul spectatorilor din Bundesliga a crescut cu cinci procente, iar media de spectatori este cu 10.000 de fani pe meci mai mare decât în Premier League.

La Liga a înregistrat un avans de unu la sută în ceea ce priveşte media de spectatori, menţinându-se pe locul trei, în timp ce Serie A şi Ligue 1 au contabilizat scăderi ale mediei numărului de spectatori de şapte, respectiv patru procente.

Aproape jumătate dintre veniturile cluburilor din Premier League sunt reprezentate de drepturile TV, care pentru sezonul 2011/2012 au fost vândute cu 1,5 miliarde de euro. Această sumă va creşte cu 29,5 milioane de euro în sezonul 2013/2014.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO