Premieră la Bursă: Artego îşi anunţă de Crăciun dividendele de anul viitor

Pentru prima dată în istoria pieţei, o companie comunică o estimare de dividend înainte ca anul fiscal să se fi încheiat. Conducerea a anunţat că „se preconizează acordarea unui dividend brut de 0,5 lei / acţiune“, dublu faţă de cel distribuit anul acesta din profitul pe anul trecut.
Adrian N. Ionescu - lun, 17 dec. 2012, 08:11
Premieră la Bursă: Artego îşi anunţă de Crăciun dividendele de anul viitor

Astfel, „având în vedere situaţiile preliminate pe 2012, (…) valoarea totală a dividendelor ce urmează a fi distribuite se va cifra la circa 5 milioane de lei brut“, se spune într-un raport trimis de Artego Tg Jiu (ARTE) la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în această dimineaţă.

În acest an s-a distribuit un dividend brut de 0,2381 lei / titlu. Valoarea totală a dividendelor a fost de 2,37 milioane de lei.

O jumătate de oră după deschiderea Bursei, acţiunile Artego Tg Jiu (ARTE) creşteau cu  2%, până la  8,74 lei/ titlu, cu 46% mai mult decât în urmă cu o săptămână. Titlurile companiei s-au apreciat de câteva ori, fiind unele dintre cele mai lichide de la bursă.

La preţul actual, randamentul dividendului este de 5,6%, încă suficient de bun pentru a stimula în continuare achiziţia, având în vedere că este dublu faţă de dobânda la depozitele bancare pe 6 luni.

Cu o săptămână în urmă, Artego Tg Jiu (ARTE) se clasa a patra în topul celor mai mari randamente ale dividendelor estimate de analişti, că vor fi date anul viitor din profiturile de anul acesta. Randamentul dividendului este raportzul dintre aceta şi preţul acţiunii.

Compania este ţinta unei campanii de preluare aparent ostilă din partea unuia dintre cei mai proemineţi investitori români, nu mai puţin controversatul Cătălin Chelu.

Electroargeş (ELGS),  una din firmele controlate de Cătălin Chelu, a cumpărat susţinut acţiuni Artego, ajungând să deţină o participaţie de peste 10% din com­panie.

Asociaţia Salariaţilor (PAS) şi-a plătit datoriile cu care a achiziţionat de la stat pachetul de 70% din acţiunile ARTE, iar acum  membrii PAS sunt tentaţi cu preţurile mari ale acţiunilor, pentru a vinde.

Profitul  Artego din primele nouă luni ale anului a foast de 7,96 milioane de lei, de 7 ori mai mare decât în aceeaşi perioadă a anuluitrecut, când a avut vânzări aproape dla fel de  mari. 

Jumătate din producţia companiei merge la export.

 

Te-ar mai putea interesa și
Premierul Benjamin Netanyahu nu acceptă eventuale sancţiuni americane împotriva unei subunităţi militare
Premierul Benjamin Netanyahu nu acceptă eventuale sancţiuni americane împotriva unei subunităţi militare
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că se opune oricăror sancţiuni împotriva unor unităţi militare israeliene, după ce sâmbătă au apărut în presă informaţii conform......
Cutremurele au băgat spaima în români. Record istoric la vânzarea de asigurări. Cum scapi de griji cu nici 8 euro pe lună
Cutremurele au băgat spaima în români. Record istoric la vânzarea de asigurări. Cum scapi de griji cu nici 8 euro pe ...
Anul 2023 a marcat un record istoric în ceea ce privește numărul asigurărilor facultative de locuință vândute, dacă ...
Turcii au boicotat cafenelele şi restaurantele în weekend, nemulţumiţi de preţurile exorbitante
Turcii au boicotat cafenelele şi restaurantele în weekend, nemulţumiţi de preţurile exorbitante
O chemare la boicotarea cafenelelor şi restaurantelor, pe motiv că practică preţuri exorbitante, a mobilizat numeroşi ...
Rusia revendică preluarea controlului asupra localităţii Bogdanivka în direcţia Ceasiv Iar
Rusia revendică preluarea controlului asupra localităţii Bogdanivka în direcţia Ceasiv Iar
Rusia a revendicat duminică preluarea controlului asupra micii localităţi Bogdanivka, în estul Ucrainei, unde armata ...