1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Finanţe şi bănci

Fiscul începe să scoată la licitaţie apartamente cumpărate prin "Prima Casă"

ANAF începe să scoată la licitație apartamente cumpărate pe credit prin programul guvernamental “Prima Casă”, pentru care proprietarii nu au mai putut plăti ratele.

06 iun, 2016 | ECONOMICA.net

ANAF scoate la licitație un apartament de două camere din localitatea Popești-Leordeni, județul Ilfov, care este "grevat de sarcini în favoarea statului român prin programul Prima Casă". Apartamentul are două camere, suprafață utilă de 37,78 metri pătrați și balcon de 8,27 metri pătrați și este scos la licitație împreună cu dreptul de coproprietate indiviză asupra dependințelor comune și cota indiviză de 5,69 metri pătrați din drumul de acces.

Prețul de pornire la licitație este de 91.425 de lei (în jur de 20.000 de euro) și este diminuat cu 25% față de prețul din evaluare, ceea ce arată că a mai avut loc cel puțin o licitație, eșuată. Cine vrea să cumpere proprietatea, poate depune dosarul de participare la licitație până pe 13 iunie, și trebuie să depună o garanție de participare de 10%.

Alt caz: Un apartament, tot din Popești-Leordeni. Pentru apartamentul compus din 2 camere, (dormitor, living + bucatarie și baie) , în suprafață utila de 41,57 mp + terasa 5,55 mp, împreuna cu cota indiviza de 0,47% din teren și părți și dependințe comune. Fiscul cere 102.525 de lei (circa 22.800 de euro), preț care este cu 25% sub valoarea de evaluare, semn că au avut loc mai multe licitații, dar bunul nu a fost vândut.

 

Nu sunt singurele anunțuri de acest fel. ANAF a scos la licitație, în aprilie, un apartament, tot din Popești-Leordeni, compus din 2 camere, (dormitor, living + bucatarie si baie), in suprafață utilă de 41,57 mp + terasa 5,55 mp, împreună cu cotă indiviză de 0,47% din teren și părți si dependințe comune. Apartamentul nu era încă racordat la utilități. La acea dată, prețul era de 136.000 de lei, adică circa 30.000 de euro.

De la lansarea programului "Prima Casă" și până acum, au fost acordate 181.000 de garanții guvernamentale pentru credite de tip Prima Casă. Potrivit unor informații publicate de ECONOMICA.NET în luna martie, 427 de oameni care au cumpărat un apartament cu credit "Prima Casă" aveau probleme cu plata ratelor, dar, la acea dată, Fiscul nu demarase încă niciun act de executare silită.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO