1EUR = 4.8393 RON | Bucureşti 29 º

Companii

Premieră în comerţul autohton. Retailerul francez Auchan a introdus plata cu degetul în magazinele sale din România

Clienţii magazinelor Auchan din România îşi vor putea plăti cumpărăturile prin autentificare biometrică cu amprentă, fără a mai avea nevoie de cash, card bancar sau telefon mobil. Acest lucru este posibil printr-o aplicaţie pe care retailerul a lansat-o împreună cu Oney Bank, divizia de banking a grupului francez Auchan.

14 dec, 2018 | ECONOMICA.net

Auchan Retail România, împreună cu Oney Bank, au lansat Well.com, o aplicație de mobil unică în România, ce permite fie plata cu autentificare biometrică - cu amprentă, fie cu ajutorul telefonului mobil, prin scanarea unui cod QR, informează un comunicat al companiei.

Utilizatorii aplicației care optează pentru plata cu autentificare biometrică nu sunt nevoiți să folosească nici cardul și nici telefonul. Datele achiziţiilor rămân însă stocate în telefonul utilizatorului. Pentru început, acest sistem de plata va putea fi folosit doar în magazinele Auchan Militari şi Drumul Taberei la casele rapide, urmând ca înscurt timp să fie disponibilă și clienților magazinului Auchan Cotroceni, la casele rapide și la casele de tip self-check-out.

Aplicația este disponibilă pentru utilizatorii de telefoane cu sisteme de operare Android și iOS, împreună cu orice card de debit sau de credit Mastercard sau VISA emis în România și poate fi descărcată din App Store sau din Google Play Store, dar și de pe site-ulwww.well-com.ro.

"Preocupați de îmbunătățirea experienței la cumpărături a clienților noștri, atât online cât și offline, am lansat, în 2015 casele rapide – unde scanarea este realizată de personalul nostru, iar plata – cash sau card – în mod independent, de către clienți. A urmat, în 2017, implementarea, în premieră, a caselor inteligente - self checkout, care permit clienților derularea rapidă și autonomă a întregului proces. Astăzi, aducem în România, alături de partenerii de la Oney Bank, o nouă soluție bazată pe tehnologie de top – plata validată cu amprentă, disponibilă alături de cea prin cod QR. Ne dorim ca aceste schimbări să fie utilizate și apreciate de clienții noștri, să le simplifice parcursul de cumpărare în magazinele noastre și să îi ajute să câștige timp", a declarat Tiberiu Dăneţiu, Director Client şi Inovaţie Auchan.

Auchan Retail România are în portofoliu 33 de hipermarketuri și o rețea de magazine MyAuchan. Retailerul are peste 280.000 m2 suprafaţă netă de vânzare, peste 10.000 de angajaţi, o cifră de afaceri cu taxe de peste 1,2 miliarde de Euro.

Pe www.auchan.ro Auchan prezinta clientilor peste 25.000 de produse disponibile in magazine şi oferă serviciul de click&collect (pregătire comandă cu ridicare din magazin) pentru aproximativ 5000 de produse. În acelaşi timp, operează website-urile dedicate activităţilor de gastronomie tip restaurant - lamasa.auchan.ro, de florarie - florarie.auchan.ro si cel al Lillapois – noua reţea de magazine recent lansată, specializate în machiaj, parfumerie, îngrijire personală și îngrijirea casei – www.lillapois.ro.

Oney Bank face parte din Holdingul francez Auchan, reprezentand divizia financiar-bancara a grupului. La nivel mondial Oney Bank este prezentain 11 ţări cu un portofoliu de peste 9 milioane de clienţi cărora le pune la dispoziţie produse financiare, soluţii de plată şi asigurări variate. În România, Oney Bank este prezentă cu 50 de birouri în magazinele Auchan si Leroy Merlin. 

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO