Premieră în retail. Carrefour angajează prin Facebook Messenger

Retailerul francez Carrefour a lansat un ChatBot dedicat Facebook Messenger cu ajutorul căruia cei aflați în căutarea unui loc de muncă pot parcurge tot pașii până la angajare. De asemenea, cu ajutorul chatbot-ului, clienții pot afla informații despre produsele din magazin sau pot face sesizări.
Economica.net - mar, 06 mart. 2018, 13:05
Premieră în retail. Carrefour angajează prin Facebook Messenger

Carrefour România a lansat primul chatbot al magazinului, o opțiune disponibilă în aplicația Facebook Messenger prin care retailerul face angajări, oferă informații despre produsele din magazin și primește sesizări de la clienți. Pentru a putea accesa opțiunea, utilizatorii trebuie să intre pe pagina de Facebook a Carrefour, să acceseze Facebook Messenger apăsând butonul „trimite” și să selecteze unul dintre cele trei butoane- Cariere, Magazine și Sesizări. ” ChatBot-ul Carrefour oferă utilizatorilor posibilitatea căutării unui job în interiorul companiei cu asistență pe tot parcursul procesului de aplicare, dar și informații despre magazinele Carrefour din proximitate. În plus, funcționează ca platformă de feedback, în interacțiunea dintre utilizatori şi companie, în timp real”, informează compania.

Astfel, secțiunea Cariere ajută candidații să aplice simplu și rapid pentru un post în cadrul companiei, în funcție de locație, dar și de preferințe în ceea ce privește formatul de magazin. Discuția online este structurată astfel încât să ușureze cât mai mult procesul de aplicare, iar ofertele de job sunt actualizate în timp real printr-o sincronizare permanentă cu secțiunea de Cariere de pe site-ul www.carrefour.ro. În plus, utilizatorii au posibilitatea să aplice pentru un punct de lucru, indiferent dacă există sau nu o poziție vacantă, urmând să fie contactați în momentul în care un post devine disponibil.

Mai mult, chatbot-ul oferă asistență și clienților care își doresc să localizeze rapid unitățile Carrefour prin secțiunea „Magazine”, care listează rezultate din proximitatea utilizatorului, precum adresa, programul sau alte informații de contact. De asemenea, clienții au posibilitatea să vadă cataloagele cu produse, să-și optimizeze ruta până la cel mai apropiat magazin sau să vadă locația magazinului selectat, prin Google Maps.

Cea de-a treia secțiune are rolul de a eficientiza sugestiile sau sesizările referitoare la experiențele clienților în cadrul unităților din rețeaua Carrefour.

„Mediul online este folosit ca mijloc de promovare şi de comunicare directă cu clienții, iar acum, și cu viitorii noștri colegi care au la dispoziție ChatBot-ul Carrefour România, cea mai recentă inovație a companiei pentru recrutarea în mediul online. Astfel, candidații pot afla informații despre oportunitățile de carieră din cadrul unuia dintre cei mai mari si atractivi angajatori din retailul românesc, într-un mod prietenos, rapid și eficient.”, spune Ana Krasovschi, Director Resurse Umane Carrefour România.

Proiectul a fost realizat în colaborare cu agenția Centrade | Cheil, agenția digitală a Carrefour. Toate cele trei zone importante din acest proiect au fost asigurate de către agenție: designul de produs, dezvoltarea și comunicarea acestuia către publicul larg.

„Zona de digital determină o direcție din ce în ce mai clară: viteza cu care serviciile se adaptează nevoilor userilor este foarte importantă! Noul ChatBot Carrefour se pliază nu doar pe una dintre cele mai populare aplicații de chat din România (Facebook Messenger), dar folosește natural și opțiunile sale, deja foarte familiare userilor de toate vârstele. Abordarea devine câștigătoare, îmbinând o nevoie de business cu un comportament tot mai prezent al utilizatorilor”, spune Teodor Gurgui, Digital Project Manager Centrade | Cheil.

În România, grupul Carrefour operează 318 magazine, hipermarketuri și supermarketuri, cât și un magazin de comerț online, Carrefour Online – www.carrefour-online.ro.

 

Te-ar mai putea interesa și
SUA ajută 50 de ţări să se pregătească mai bine pentru viitoare pandemii
SUA ajută 50 de ţări să se pregătească mai bine pentru viitoare pandemii
Statele Unite ale Americii ajută 50 de ţări să-şi consolideze sistemele de sănătate, în cadrul unei strategii mondiale de prevenire a unei noi pandemii, au afirmat marţi responsabili......
Autostrada A7 Buzău – Focșani: Imagini noi cu lotul 2 Vadu Pașii – Râmnicu Sărat, realizat 31%
Autostrada A7 Buzău – Focșani: Imagini noi cu lotul 2 Vadu Pașii – Râmnicu Sărat, realizat 31%
Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău a prezentat marți imagini noi de pe lotul 2 Vadu Pașii - Râmnicu Sărat ...
Cabinetul de război al Israelului se întruneşte din nou pentru a analiza răspunsul la atacul iranian
Cabinetul de război al Israelului se întruneşte din nou pentru a analiza răspunsul la atacul iranian
Cabinetul de război al Israelului se întruneşte din nou, marţi, pentru a analiza răspunsul potenţial la atacul din ...
Armenia acuză Azerbaidjanul la CIJ că „şi-a finalizat epurarea etnică” în Karabah
Armenia acuză Azerbaidjanul la CIJ că „şi-a finalizat epurarea etnică” în Karabah
Armenia a acuzat marţi Azerbaidjanul, inamicul său implacabil, în faţa celei mai înalte jurisdicţii a ONU, că "şi-a ...