Premieră în investiţiile online cu cardul

Certinvest, cel mai mare administrator independent de investiţii din România, a devenit cel dintâi jucător de pe piaţa investiţiilor administrate care oferă  posibilitatea de a achita investiţiile efectuate prin plata online cu cardul. Sistemul a fost dezvoltat în parteneriat cu PayU.
Adrian N. Ionescu - joi, 04 oct. 2012, 13:25
Premieră în investiţiile online cu cardul

Este primul serviciu de plată cu cardul pe piaţa de pe piaţa investiţiilor administrate. Plăţile online cu cardul sunt frecvente la brokeri, primii de pe piaţa de capital care au facilitat alimentarea contului de tranzacţionare de pe card brokerii de la Tradeville (atunci Vanguard).

Plăţile online realizate cu cardul prin certinvest.ro sau investonline.ro sunt gratuite, de pe cardul investitorului retrăgându-se doar suma investită.

Certinvest se află într-o continuă competiţie cu concurenţii săi care au la dispoziţie reţelele grupurilor bancare din care fac parte şi şi-a dezvoltat un sistem online de distribuţie a produselor sale.

Firma administrează 15 fonduri de investiţii, dintre care 9 sunt deschise (sau mutuale, care emit şi răscumpără continuu titluri), iar celelalte, închise, sunt destinate investitorilor avansaţi.

Compania este şi pe piaţa „managementului bogăţiei“, administrând portofolii individuale. Totalul activelor administrate depăşeşte 150 de milioane de lei. Liderii pieţei sunt Raiffeisen Asset Management cu 3,43 miliarde de lei şi Erste Asset Management cu 3,42 miliarde de lei, care au fiecare cote de piaţă de peste 21%, într-o statistică în care sunt incluse şi societăţile de investiţii financiare (SIF).

Serviciul de plată online este disponibil prin pagina certinvest.ro/PlatesteOnline , ca şi clienţilor care au un cont investonline.ro, şi doresc ca pe lângă realizarea operaţiunii de adeziune online să poată finaliza şi plata tot online, plătind cu cardul.

„Este pasul natural pentru Certinvest, pe segmentul de retail”, a declarat Horia Gustă, preşedintele Comitetului Director al Certinvest.

„Atragerea partenerilor din industrii care sunt tradiţional offline, cu sume tranzacţionate mari şi procese complexe de integrare, certifică faptul că soluţia PayU asigură un nivel ridicat de securitate şi flexibilitate”, spune Cristian Herghelegiu, Country Manager PayU România.

 

Te-ar mai putea interesa și
ONU confirmă că celebra jurnalistă palestiniană Shireen Abu Akleh a fost ucisă de forțele israeliene
ONU confirmă că celebra jurnalistă palestiniană Shireen Abu Akleh a fost ucisă de forțele israeliene
Jurnalista palestiniană Shireen Abu Akleh, care avea şi cetăţenie americană, a fost ucisă pe 11 mai de tirurile Forţelor de Apărare Israeliene, a concluzionat Înaltul Comisar al Naţiunilor......
Ucraina a pierdut orașul Severodoneţk, aflat în estul țării
Ucraina a pierdut orașul Severodoneţk, aflat în estul țării
Trupele ucrainene se retrag din Severodoneţk şi astfel îşi recunosc de fapt epuizarea în faţa ofensivei trupelor ruse, ...
Sprijin de până la 1.750 de lei pentru familiile care așteaptă să se mute în locuințele sociale din Prelungirea Ghencea – proiect
Sprijin de până la 1.750 de lei pentru familiile care așteaptă să se mute în locuințele sociale din Prelungirea Ghencea ...
Familiile cărora li s-au repartizat locuinţe sociale în blocul din B-dul Prelungirea Ghencea nr. 322-326, nefinalizat ...
Ministerul Finanţelor va lista luni patru noi emisiuni de titluri de stat FIDELIS
Ministerul Finanţelor va lista luni patru noi emisiuni de titluri de stat FIDELIS
Ministerul Finanţelor listează luni la Bursa de Valori Bucureşti patru noi emisiuni de titluri de stat FIDELIS, relatează ...