Premieră în investiţiile online cu cardul

Certinvest, cel mai mare administrator independent de investiţii din România, a devenit cel dintâi jucător de pe piaţa investiţiilor administrate care oferă  posibilitatea de a achita investiţiile efectuate prin plata online cu cardul. Sistemul a fost dezvoltat în parteneriat cu PayU.
Adrian N. Ionescu - joi, 04 oct. 2012, 13:25
Premieră în investiţiile online cu cardul

Este primul serviciu de plată cu cardul pe piaţa de pe piaţa investiţiilor administrate. Plăţile online cu cardul sunt frecvente la brokeri, primii de pe piaţa de capital care au facilitat alimentarea contului de tranzacţionare de pe card brokerii de la Tradeville (atunci Vanguard).

Plăţile online realizate cu cardul prin certinvest.ro sau investonline.ro sunt gratuite, de pe cardul investitorului retrăgându-se doar suma investită.

Certinvest se află într-o continuă competiţie cu concurenţii săi care au la dispoziţie reţelele grupurilor bancare din care fac parte şi şi-a dezvoltat un sistem online de distribuţie a produselor sale.

Firma administrează 15 fonduri de investiţii, dintre care 9 sunt deschise (sau mutuale, care emit şi răscumpără continuu titluri), iar celelalte, închise, sunt destinate investitorilor avansaţi.

Compania este şi pe piaţa „managementului bogăţiei“, administrând portofolii individuale. Totalul activelor administrate depăşeşte 150 de milioane de lei. Liderii pieţei sunt Raiffeisen Asset Management cu 3,43 miliarde de lei şi Erste Asset Management cu 3,42 miliarde de lei, care au fiecare cote de piaţă de peste 21%, într-o statistică în care sunt incluse şi societăţile de investiţii financiare (SIF).

Serviciul de plată online este disponibil prin pagina certinvest.ro/PlatesteOnline , ca şi clienţilor care au un cont investonline.ro, şi doresc ca pe lângă realizarea operaţiunii de adeziune online să poată finaliza şi plata tot online, plătind cu cardul.

„Este pasul natural pentru Certinvest, pe segmentul de retail”, a declarat Horia Gustă, preşedintele Comitetului Director al Certinvest.

„Atragerea partenerilor din industrii care sunt tradiţional offline, cu sume tranzacţionate mari şi procese complexe de integrare, certifică faptul că soluţia PayU asigură un nivel ridicat de securitate şi flexibilitate”, spune Cristian Herghelegiu, Country Manager PayU România.

 

Te-ar mai putea interesa și
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat – Xi Jinping, la întâlnirea cu premierul olandez
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat – Xi Jinping, la întâlnirea cu premierul olandez
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat, a declarat preşedintele chinez Xi Jinping, care l-a primit miercuri la Beijing pe premierul olandez Mark Rutte pentru convorbiri privind în......
Autoritatea pentru concurenţă din Polonia a amendat Amazon cu 7,8 milioane de dolari
Autoritatea pentru concurenţă din Polonia a amendat Amazon cu 7,8 milioane de dolari
 Autoritatea pentru concurenţă din Polonia (UOKiK) a amendat compania americană Amazon cu 31 de milioane de zloţi (7,8 ...
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, solicitată să mai vină cu bani
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, ...
Ministerul Energiei a introdus pe ordinea de zi a ședinței Adunării Generale a Acționarilor Nuclearelectrica un punct ...
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Balanţa comercială a Uniunii Europene a înregistrat în 2023 un excedent de 38 miliarde de euro, un contrast semnificativ ...