1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Premieră în transportul aerian: Delta Airlines va cumpăra o rafinărie, pentru a reduce costurile

 Compania americană Delta Airlines va cumpăra de la grupul ConocoPhillips o rafinărie de produse petroliere din SUA pentru 150 milioane de dolari, devenind primul operator de transporturi aeriene care va produce propriul carburant, în încercarea de a reduce costurile, transmite Reuters.

01 mai, 2012 | Mediafax

Tranzacţia reprezintă cea mai îndrăzneaţă mişcare din industria transporturilor aeriene pentru scăderea cheltuielilor cu carburanţii, care au crescut exploziv în ultimii patru ani.

Dacă îşi va atinge scopurile, achiziţia ar putea servi drept model pentru alte companii afectate de aprecierea abruptă a preţurilor petrolului.

Delta a arătat că preluarea rafinăriei va reduce costurile cu carburanţii pentru aeronave cu 300 milioane de dolari pe an, de la 12 miliarde de dolari în 2011.

Compania notează că producţia de carburanţi pentru avioane a rafinăriei va fi utilizată integral pentru consumul propriu, iar celelalte produse rezultate vor fi tranzacţionate în schimbul combustibilului pentru aeronave.
Tranzacţia va reduce cu 80% costurile cu carburanţii ale Delta pe piaţa SUA.

Rafinăria va fi administrată de o echipă desemnată de Delta, însă operaţiunile de trading vor fi externalizate.
Unitatea are o capacitate de rafinare de 185.000 barili pe zi.

Delta a încheiat şi un acord pe trei ani cu gigantul BP, care va alimenta rafinăria cu petrol. Totodată, BP şi fostul proprietar al rafinăriei, ConocoPhillips, vor primi o parte din benzina şi motorina produse de rafinărie în schimbul alimentării aeronavelor Delta în locaţii care nu pot fi servite de unitate.

Companiile de transport aerian se confruntă cu creşterea preţurilor carburanţilor, cererea scăzută din cauza crizelor financiare şi economice din ultimii ani, apariţia unor noi taxe în domeniu şi concurenţa dură din partea operatorilor low-cost.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO