1EUR = 4.8429 RON | Bucureşti 31 º

Companii

Premieră mondială: Alstom va testa primul tren regional de pasageri cu operare automată, în Germania

Alstom lansează în Germania un proiect de testare în vederea implementării Operării automate a trenurilor (Automatic Train Operation – ATO) în operarea zilnică a trenurilor regionale de pasageri. Proiectul va începe în 2021, în colaborare cu Asociația Regională Braunschweig, Centrul Aerospațial German (DLR) și Universitatea Tehnică din Berlin (TU Berlin).

30 mai, 2020 | ECONOMICA.net

După evaluarea liniilor selectate și a echipamentelor necesare pentru operarea automată, testele vor fi efectuate împreună cu Metronom Eisenbahngesellschaft, operator feroviar din Saxonia Inferioară, cu două trenuri regionale Coradia proprietatea Regionalbahnfahrzeuge Großraum Braunschweig GmbH. Alstom este de multă vreme lider mondial în soluții ATO pentru sisteme de metrou, dar aceste teste vor reprezenta o premieră mondială pentru trenurile regionale de pasageri.

„În viitor, trenurile automatizate vor optimiza operațiunile feroviare regionale, vor reduce consumul de energie și vor oferi mai mult confort călătorilor. Astfel, conducerea extrem de automatizată va contribui decisiv la protecția climei, precum și la dezvoltarea unui sistem feroviar modern și atractiv. După dezvoltarea și testarea cu succes a primului tren din lume pe bază de hidrogen, Coradia iLint, Alstom este încă o dată pionier inovator în transportul feroviar, cu proiectul pilot al trenurilor regionale operate automat”, a spus Jörg Nikutta, Director General al Alstom în Germania și Austria

Pentru acest proiect, două trenuri bazate pe platforma de succes a Alstom, Coradia Continental, vor fi echipate cu echipamentele Sistemului european de control al trenurilor (ETCS) și cu echipamente suplimentare de Operare automată a trenului (ATO). Echipamentele vor permite ca trenurile să fie operate automat, testând niveluri diferite de automatizare (Grade of Automation – GoA): GoA3 în operarea obișnuită cu pasageri și GoA4 în timpul manevrelor. GoA3 descrie o călătorie complet autonomă a trenului, dar cu un însoțitor care poate să intervină în operare în situații de urgență. GoA4 se referă la operarea neasistată, fără personal la bord, dar cu posibilitatea controlului de la distanță.

Descoperirile din cadrul acestui proiect important vor contribui decisiv la dezvoltarea ulterioară a cadrului legal și de reglementare care va supraveghea Operarea automată a trenurilor.

Alstom conduce proiectul ATO european în cadrul Shift2Rail și este implicată în proiectul trenurilor de marfă automate ale SNCF.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO