Mămăligă cu branză la cutie: Un mare producător de lactate român intră pe segmentul „ready to eat”

Producătorul de lactate Albalact are în proiect lansarea a două sortimente de mămăligă cu brânză sub brandul Rarăul. Este prima companie de profil care îşi îmbunătăţeşte portofoliul cu mâncare gătită "ready to eat".
Alina Stanciu - mie, 03 iul. 2013, 21:22
Mămăligă cu branză la cutie: Un mare producător de lactate român intră pe segmentul

Strategia anunţată de producătorul de lactate Albalact  la începutul acestui an, odată cu publicarea rezultatelor financiare aferente anului trecut, se va vedea în curând şi pe rafturile magazinelor. Compania are în proiect lansarea a două sortimente de mămăligă cu brânză de vaci, ambele sub brandul umbrelă Rarăul. Este vorba despre Rarăul MBS Mămăliguţă cu brânză de vaci şi smântână Făgăraş şi Rarăul MBS Mămăliguţă cu brânză de vaci şi smântână Moldoviţa, pentru care compania a solicitat deja înregistrarea la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci. După lansarea acestor produse, Albalact va fi prima companie de profil din România care va intra pe segmentul mâncărilor „ready to eat”. Întrebaţi despre noile produse, oficialii companiei au menţionat că nu pot da informaţii, fiind vorba despre un proiect la care se lucrează. 

 

 

Miza Albalact

Lansarea de noi produse este unul dintre punctele cheie ale strategiei Albalact pentru anul acesta, miza fiind realizarea unei cifre de afaceri de de 385 de milioane de lei, faţă de 343,8 milioane de lei anul trecut. „În anul 2013 se va investi într-o gamă largă de produse din brânză de vaci, iaurturi la pahar precum şi iaurturi cu fructe la pahar prezentate în premieră pe piaţă ca şi mod de ambalare. Se va acorda o atenţie deosebită diferitelor categorii de smântână”, se arată în raportul remis de companie Bursei de Valori Bucureşti. 

De altfel, compania şi-a mărit portofoliul şi anul trecut când a introdus în magazine mai multe tipuri de iaurt la diferite gramaje sub brandurile Fulga şi Zuzu, dar şi prin lansarea unui brand nou: Fruzu sub „umbrela” căruia comercializeazădeserturi pe bază de iaurt cu fructe.

Ce vând cel mai bine

Albalact produce în fabrica de la Oiejdea, judeţul Alba brandurile Fulga, Zuzu, Rarăul, de Albalact şi Fruzu, iar cele mai multe vânzări sunt generate de produsele lactate. Mai precis, anul trecut, 73% din cifra de afaceri a companiei a fost generată de lapte, produse proaspete, brânză prospătă şi smântână, 16,3% de unt şi 1,23% de brânzeturi. „Produsele noi avute în vedere pentru exerciţiul financiar viitor (2013 n.red) vor fi în principal bazate pe diversificarea gamei de iaurturi şi a brânzeturilor”, se mai arată în raportarea companiei. 

În primele trei luni ale acestui an, Albalact a raportat o cifră de afaceri de 102,4 milioane de lei şi un profit net de 2,68 milioane de lei.


Te-ar mai putea interesa și
Un om de afaceri moldovean vrea să construiască cel mai mare mall de la Chișinău
Un om de afaceri moldovean vrea să construiască cel mai mare mall de la Chișinău
Omul de afaceri Igor Roșca, care deține fabrica de mezeluri și mai multe magazine sub brandul Rogob, dar și două centre comerciale din Chișinău, vrea să dezvolte cel mai mare mall din......
Studiu HP: Atacurile cibernetice statale s-au dublat în ultimii trei ani
Studiu HP: Atacurile cibernetice statale s-au dublat în ultimii trei ani
Atacurile cibernetice lansate de către state şi care vizează organizaţii cu IP-uri valoroase s-au dublat în ultimii ...
Rompetrol și statul vor să construiască un parc fotovoltaic la Midia
Rompetrol și statul vor să construiască un parc fotovoltaic la Midia
Uzina Termică (UT) Midia Năvodari a lansat în sistemul electronic de achiziții publice o licitație pentru construirea ...
Platformă de recrutare: Cele mai căutate domenii în primul trimestru au fost vânzări, finanţe/contabilitate
Platformă de recrutare: Cele mai căutate domenii în primul trimestru au fost vânzări, finanţe/contabilitate
Candidaţii români au realizat, în primul trimestru al acestui an, peste 1,93 milioane de aplicări pentru posturile disponibile ...