Premieră pe piaţa mobilei: kika şi-a scos produsele pe stoc la licitaţie

Retailerul austriac kika, care operează un magazin în parcul de retail Militari, a găsit o metodă inedită de a scăpa de stocuri. A scos la licitaţie aproximativ 300 de articole. Reducerile au ajuns până la 90%. 
Economica.net - mie, 29 ian. 2014, 10:30
Premieră pe piaţa mobilei: kika şi-a scos produsele pe stoc la licitaţie

Retailerul austriac de mobilă kika a scos la licitaţie 300 de produse din magazin, ultimele bucăți din colecțiile vechi pentru a se elibera de stocuri şi a face loc noilor colecţii, informează un comunicat al companiei. Articolele astfel vândute – birouri, scaune, mese, bucătării sau chiar livinguri complet echipate, canapele, paturi, pernuțe, tabureți, veioze, covoare – au putut fi achiziționate chiar si cu discount de până la 90% din prețul inițial. „Cu ocazia soldării am dorit să organizăm un eveniment deosebit și ne-am gândit la o licitație cu vânzare. kika este primul magazin de mobilă și decorațiuni care a organizat un astfel de eveniment și ne-am bucurat că am vândut 90% dintre produsele alocate acestui eveniment. Iar pentru că ne dorim să creăm clienților experiențe plăcute și de neuitat în timpul cumpărăturilor, am decis să creștem partea de entertainment. Cu siguranță magazinul kika România va mai organiza pe viitor evenimente inedite.”, a declarat Lars Lund, Country Manager kika România, Croația și Serbia.

În cadrul licitației, de exemplu, un living al unui furnizor premium, format din trei piese care a avut prețul de vânzare de 10.400 de lei, a fost licitat pentru suma de 650 de lei (preț de achiziție), în timp ce un colțar de bucătărie care inițial avea prețul de 8.290 de lei a fost vândut în cadrul licitației cu 1.000 de lei.

În medie, produsele au fost cumpărate cu reduceri cuprinse între 50-90%, cel mai mare discount fiind obținut pentru saltele și perne de grădină. Cel mai accesibil produs a avut prețul de pornire de 10 lei, pentru scaune și perne, iar produsul pentru care s-a licitat cel mai mult și a avut prețul de achiziție cel mai ridicat de 4.000 lei, fiind o canapea care a pornit de la 1000 de lei în cadrul licitației deși prețul de magazin era 6.290 lei.

Cele mai licitate produse au fost canapelele, mesele de bucătărie extensibile dar și mobilierul de exterior.

Participarea a fost gratuită, singura condiție fiind înscrierea în baza unui formular cu două ore înainte de începerea licitației.

În prezent, kika are aproximativ 7.700 de angajaţi în cele peste 68 de magazine din lume. Primul magazin din România, deschis în 2008 în zona comercială Militari din Bucureşti, ocupă o suprafaţă de aproximativ 27.000 metri pătrați și a însemnat o investiţie de 31 milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...