Premieră pe piaţa supermarketurilor. Mega Image a ajuns la 500 de magazine. Urmează Profi

Cu un heirup în ultima lună, retailerul Ahold Delhaize a ajuns la o reţea de 500 de magazine în România. Este primul operator pe segmentul magazinelor tip supermarket şi de proxcimitate care atinge acest prag. În decembrie însă, de acest prag va trece şi lanţul Profi, operat de fondul de investiţii polonez Enterprise Investors. 
Economica.net - joi, 03 nov. 2016, 12:15
Premieră pe piaţa supermarketurilor. Mega Image a ajuns la 500 de magazine. Urmează Profi

La aproximativ 11 ani de la intrarea pe piaţa locală cu brandul de supermarketuri Mega Image, grupul belgian Delhaize Group, devenit anul acesta în urma fuziunii cu Ahold, Ahold Delhaize Groug, a ajuns la 500 de unităţi pe plan local. Este primul retailer pe segmentul magazinelor de tip supermarket şi de proximitate care a atins acest prag.

Pentru a marca acest moment al extinderii reţelei, o campanie promoţională în toate unităţile sale, a anunţat compania.

„Cele 500 de magazine reprezintă un moment de referinţă în dezvoltarea companiei noastre, în această continuă expansiune care ne-a transformat într-o echipă solidă şi competitivă şi ne-a poziţionat în topul retailului modern. Este ceea ce ne confirmă cel mai bine în acest moment drept cel mai mare lanţ de supermarketuri din România’, a declarat Vassilis Stavrou, manager general al Mega Image România.

Parte din dezvoltarea lanţului se datorează însă partenerilor locali care operează în franciza unităţile Shop&Go. Aceasta în contextul în care, din cele 500 de magazine, peste 270 sunt sub brandul Shop&Go, iar două sub banerul Gusturi Româneşti.  

De asemenea, alături de deschiderile de noi magazine din ultimul an, evoluţia Mega Image a fost susţinută în ultimul an de proiecte precum dezvoltarea conceptelor speciale de magazine (Wine Gallery, Equilibrium, concept store Baneasa), dezvoltarea şi lansarea mărcilor proprii (Gusturi Româneşti, Mega Apetit), campaniile de loializare (vivo I Villeroy & Boch, SuperFlizz) şi alături de serviciile special create pentru consumatori, în magazine (echipele ‘Red Team’ de consultanţi la raft).

Reţeaua Mega Image, construită pornind din Capitală, a ajuns în prezent  şi în Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte şi alte oraşe din ţară, iar începînd de anul viitor se va axa pe poaţa Clujului.

Anul trecut, Mega Image a înregistrat o cifră de afaceri de 3,56 miliarde de lei, în creștere cu 26% față de anul precedent. 

La rândul lor, la 31 octombrie, lanțul de supermarketuri Profi, deținut de fondul de investiții polonez Enterprise Investors, ajunsese la 468 de unităţi, după inaugurarea a şase magazine. Comoania apre prevăzute deschide până la finele anului astfel că, cel mai probabilm vor ajunge la 500 de magazine în luna decembrie. 

Profi operează sub brandurile Profi, Profi City şi Loco şi acoperă peste 230 de localităţi în toate judeţele ţării. Profi este astfel este rețeaua de retail modern cu cea mai mare extindere geografică din România.

Retailerul a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de peste 570 de milioane de euro, cu aproximativ 40% mai mult decât în anul fiscal precedent, potrivit datelor raportate de Ministerul de Finanțe.

Te-ar mai putea interesa și
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Fostul preşedinte american Donald Trump, candidat la Casa Albă, a cerut joi Europei să se "mişte" şi să elibereze mai multe fonduri pentru Ucraina, aflată în război cu Rusia, informează AFP....
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei vândute în stațiile ...
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul ...
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea ...