Premieră: România a a avut pentru prima dată un pavilion național dedicat la Web Summit

România a avut pentru prima dată un pavilion național la Web Summit, 28 de companii expunându-și produsele și serviciile în cadrul celui mai important eveniment de tehnologie din Europa, cu peste 70.000 de participanți din 153 de țări. Evenimentul a reunit 806 speakeri, 2.608 start-upuri, 906 investitori și 2.120 de jurnaliști.
Lidia Neagu - mie, 22 nov. 2023, 11:04
Premieră: România a a avut pentru prima dată un pavilion național dedicat la Web Summit

Anul acesta, România a avut 47 de companii și peste 300 de participanți la Web Summit, eveniment care a avut loc în perioada 13-16 noiembrie la Lisabona, Portugalia. Dintre aceste companii, 28 au expus în pavilionul național, o premieră pentru România.

„Romania IT”, pavilionul național al României, a fost organizat cu sprijinul ARICE (Agenția Română pentru Investiții și Comerț Exterior) de către ARIES Timișoara (Asociația Română pentru Industrie Electronică și Software) – una dintre cele mai mari și importante organizații profesionale non-guvernamentale create pentru industria IT&C din România, cu peste 250 de membri.

Antreprenorii români au primit o susținere importantă pentru participarea la acest eveniment global  din Portugalia din partea Ambasadei României în Portugalia, prin doamna Adela Condurache Fedorca, Consilier Economic și Comercial.

Printre evenimentele la care au participat românii prezenți se numără: recepția organizată de Ambasada României în Portugalia, The Pitching The Future of Clean Mobility organizat de Concentrix & Webhelp, alături de cele două evenimente organizate de Techcelerator: PowerBreakfast on Softlanding în Portugalia & Iberia cu experți români  stabiliți în Portugalia și PowerLunch on Investment Readiness cu Indico Capital Partners, EU.VC & STARTUP LISBOA.

Cele 28 de companii românești care și-au prezentat soluțiile în pavilionul național sunt: Agora Robotics, Agramonia- ABF, Arobs Transilvania Software, Blue Twin Bit, ClusterPower, Code Agile, DigiSinergy, Doclandia Group, Home Away Platform, Juno Software, Kinderpedia, Kineto Tech Rehab, Linnify, Organizing Group, Oves Enterprise, Raisis Group, Ropardo, Service Return, Shop Factory Web Services, Soft Net Consulting, Softech, Tara Interactive, Techcelerator, Temeron, Virtono Networks, Webchain, Xpath Global and Zynk Software.

Pe lângă acestea, alte 19 start-upuri românești și-au prezentat soluțiile: ArtLink.app, Adapta Robotics, Assista AI, DALITICS, ENIGMA-SYSTEM.NET, Esenca App, Hodlezz – Crypto Asset Manager, MeetGeek, Petzepedia, Psychometric Systems, Remote Butler, Spark School, She is Mom, Spacer, SpreadSimple, T@book, Telerenta, YOOSEND, VIRTOMAT.com.

Kinderpedia, o soluție digitală pentru management școlar și comunicare, s-a calificat întrei cei trei finaliști la Pitch, competiția de start-upuri a Web Summit, din peste 2.600 de start-up-uri din 153 de țări. Inspira, o companie de software legislativ din Brazilia, a fost desemnată câștigătoarea competiției Pitch.

„Să ajungem în finala competiției Web Summit dedicate start-upurilor a fost o realizare uriașă pentru Kinderpedia și o recunoaștere extraordinară a transformării pe care o promovăm în școli și grădinițe, în toate regiunile geografice în care suntem prezenți. Suntem încrezători că notorietatea pe care am dobândit-o la Lisabona ne va ajuta în identificarea de potențiali investitori, precum și de parteneri corporativi și guvernamentali, care să ne sprijine în creșterea noastră și să ne ajute să ne extindem impactul social”, a declarat Evelina Necula, Cofondator și Chief Marketing Officer al Kinderpedia. „Experiența Web Summit ne-a oferit, de asemenea, oportunitatea de a trăi energia pozitivă și sprijinul comunității antreprenoriale românești prezente la Lisabona și nu numai, iar pentru acest lucru suntem recunoscători” a adăugat antreprenoarea.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul danez caută modalități prin care să împiedice flota fantomă de petroliere ruse să mai transporte țiței prin Marea Baltică
Guvernul danez caută modalități prin care să împiedice flota fantomă de petroliere ruse să mai transporte țiței ...
Danemarca anunțat luni că ia în considerare modalităţi care să împiedice aşa-numita "flotă fantomă" de nave să transporte petrol rusesc prin Marea Baltică, atrăgându-şi un răspuns dur......
Norvegia își crește contribuția acordată Agenţiei ONU pentru Refugiaţi Palestinieni (UNRWA)
Norvegia își crește contribuția acordată Agenţiei ONU pentru Refugiaţi Palestinieni (UNRWA)
Norvegia a anunţat luni că îşi majorează cu 100 de milioane de coroane (8,7 milioane de euro) cuantumul asistenţei ...
Compania românească Maguay a lansat o nouă gamă de PC-uri
Compania românească Maguay a lansat o nouă gamă de PC-uri
Maguay, cea mai veche companie românească producătoare de sisteme de calcul sub brand propriu, a prezentat pe 13 iunie, ...
Christine Lagarde: Stabilitatea preţurilor merge mână în mână cu stabilitatea financiară. BCE acordă o atenţie deosebită funcţionării line a pieţelor financiare
Christine Lagarde: Stabilitatea preţurilor merge mână în mână cu stabilitatea financiară. BCE acordă o atenţie deosebită ...
Banca Centrală Europeană acordă o atenţie deosebită funcţionării line a pieţelor financiare, a afirmat luni preşedintele ...