1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 1 º

Companii

Premierul a cerut suplimentarea sumei destinate granturilor acordate IMM-urilor pentru capital de lucru

Premierul Ludovic Orban le-a cerut, miercuri, miniştrilor Economiei şi Fondurilor Europene să suplimenteze suma alocată pentru schema de finanţare privind acordarea de granturi de lucru pentru IMM-uri, după o evaluare a solicitărilor transmise în cadrul acestui apel.

28 oct, 2020 | Agerpres

În prealabil, Orban i-a cerut ministrului Economiei, Virgil Popescu, să prezinte situaţia pe acest subiect.

"Astăzi, la ora 8,00, s-a închis apelul de capital de lucru pentru IMM-uri, au fost 22.226 de aplicaţii, practic, la 22.226 de aplicaţii este cu mult suprascrisă suma de 350 de milioane de euro care a fost alocată iniţial. În 350 de milioane de euro ar intra, aşa, estimativ, luând în calcul că ar putea exista şi aplicaţii neeligibile până la numărul 5.000, cam aşa", a explicat Virgil Popescu, în cadrul şedinţei de Guvern, întrebat de premier care este situaţia în ceea ce priveşte apelul pentru granturile pentru capitalul de lucru pentru IMM-uri.

Premierul i-a cerut ministrului Economiei o evaluare a aplicaţiilor neeligibile şi o estimare pentru suma suplimentară necesară.

"Trebuie făcută o evaluare a solicitărilor, trebuie văzut exact cele care îndeplinesc condiţiile legale, care se califică, trebuie făcută o evaluare exactă a sumei necesare pentru a putea acorda granturile pentru capital de lucru pentru solicitanţii care îndeplinesc condiţiile legale şi suplimentată suma", a declarat Ludovic Orban.

În acelaşi context, Orban l-a întrebat pe ministrul Fondurilor Europene dacă există posibilitatea suplimentării sumei până la concurenţa numărului de solicitări.

Marcel Boloş a explicat că, în funcţie de valoarea finală pe care o au cererile de finanţare depuse, care vor fi declarate eligibile, se ia în calcul suplimentarea bugetului pentru această schemă de finanţare cu 500 de milioane de euro.

"O să pregătim modificarea prin ordonanţă pentru că am aprobat plafonările prin ordonanţa 130", a completat el.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO