1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 33 º

News

Premierul bulgar: Bulgaria ar putea cumpăra gaze de şist ieftine din România

Bulgaria ar putea cumpăra "gaze de şist ieftine din România", dacă va construi o centrală termoelectrică în locul proiectului centralei nucleare de la Belene, a declarat vineri, 30 martie, premierul bulgar, Boiko Borisov.

31 mar, 2012 | Mediafax

Borisov a făcut această declaraţie surprinzătoare la o conferinţă cu ministrul Economiei, Delian Dobrev, care tocmai revenise de la Moscova, unde a avut discuţii despre energie, după ce Guvernul bulgar a anunţat că renunţă la construirea centralei nucleare de la Belene, relatează Novinite.com.

 

"Dacă românii vând gaze de şist ieftine de la Chevron, va exista o conductă, de ce să nu cumpărăm, dacă le-am interzis aici şi suntem aşa bogaţi ca să cumpărăm de la România", a declarat Borisov, întrebat dacă eventuala centrală termoelectrică de la Belene ar putea fi alimentată cu gaze de şist din Bulgaria.

Comentariile ironice ale lui Borisov exprimă aparent iritarea pentru faptul că Guvernul său a fost presat de protestele societăţii civile să impună un moratoriu asupra exploatării gazelor de şist, la câteva luni după ce acordase un permis de exploatare companiei Chevron.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO