Premierul Dăncilă a discutat cu ministrul german al Economiei şi Energiei despre proiectele în parteneriat public-privat

Premierul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu ministrul Economiei şi Energiei al Republicii Federale Germania, Peter Altmaier, cei doi oficiali discutând despre relaţiile economice dintre cele două state, atragerea de noi investiţii şi participarea companiilor germane la realizarea de proiecte în parteneriat public-privat, informează un comunicat transmis, vineri, AGERPRES de Biroul de presă al Guvernului.
Economica.net - vin, 22 feb. 2019, 06:43
Premierul Dăncilă a discutat cu ministrul german al Economiei şi Energiei despre proiectele în parteneriat public-privat

Potrivit sursei citate, discuţia desfăşurată joi a reliefat stadiul „excelent” al cooperării economice dintre cele două state, fiind evidenţiat în acest sens cursul ascendent şi echilibrat al schimburilor comerciale şi poziţia Germaniei în topul investitorilor de pe piaţa românească.

Premierul a evocat situaţia economică a României, „o ţară cu o economie competitivă”, cu oportunităţi de investiţii „constante” şi „perspective stabile de creştere”, care pot fi fructificate inclusiv de investitorii germani, se arată în comunicat.

„Cei doi oficiali au agreat că relaţiile economice reprezintă un catalizator al parteneriatului care leagă cele două state, reieşind că potenţialul acestei relaţii este important şi că trebuie folosit integral prin atragerea de noi investiţii, mai ales în sectoarele de viitor (inovaţia, noile tehnologii), dar şi prin participarea companiilor germane la realizarea de proiecte în parteneriat-public privat”, relatează comunicatul citat.

Totodată, a fost subliniat rolul însemnat al capitalului uman pe baza căruia se întemeiază dinamica şi potenţialul raporturilor economice bilaterale.

De asemenea, a fost remarcată importanţa Comisiei mixte pentru etnicii germani din România şi a comisiilor economice mixte ale României cu landurile Bavaria, Baden-Wurttemberg şi, mai nou, Hessen în dezvoltarea parteneriatului economic şi social româno-german, evidenţiază comunicatul Guvernului.

Întrevederea a prilejuit şi un schimb de opinii pe teme europene, prim-ministrul punctând rolul României în calitate de preşedinţie rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Viorica Dăncilă a arătat deschidere pentru o colaborare fructuoasă cu autorităţile centrale şi de land ale Germaniei pe parcursul acestui exerciţiu european, amintind susţinerea constantă a Germaniei pentru parcursul euroatlantic al României.

Conform comunicatului, premierul a arătat că principalul obiectiv al Preşedinţiei României la Consiliul UE este acela de a contribui la avansarea agendei europene, în acest sens fiind înregistrate deja progrese „substanţiale” pe un număr considerabil de dosare cu impact direct asupra cetăţenilor.

Dăncilă a subliniat, de asemenea, că unul dintre obiectivele majore ale Preşedinţiei României la Consiliul UE este acela de a promova o „Europă a Convergenţei”, în scopul unei dezvoltări durabile şi echitabile pentru toţi cetăţenii şi statele membre. Din această perspectivă, consolidarea pieţei unice europene şi asigurarea unei funcţionări optime a acesteia trebuie să reprezinte, în continuare, unul din principalele paliere de acţiune la nivel european, mai menţionează comunicatul Guvernului.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită, cel mai mare exportator mondial de ţiţei, a anunţat luni că doreşte să investească peste un miliard ...
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Grupul TeraPlast a înregistrat un profit net de 43,3 milioane de lei în primele 9 luni ale anului, în creştere cu 41% ...
Curtea Supremă din Croația confirmă condamnarea directorului general al grupului ungar MOL
Curtea Supremă din Croația confirmă condamnarea directorului general al grupului ungar MOL
Curtea Supremă de Justiţie din Croaţia a confirmat astăzi o decizie anterioară a unui tribunal, care în primă instanţă ...